Hokkaido tök

Hokkaido tök

Leírás

Kerek, sötétzöld vagy narancssárga héjú tök. Ősszel érik és nagyon édes az íze. Eredetileg New England-ből származik és onnan került át Japánba. Hokkaido szigetéről származik a neve. Alkalmas levesnek, pürének, sőt, leginkább tölteni kiváló. A megsütött tök héja is elfogyasztható. Magas karotin- és vitamintartalma miatt kedvező az antioxidációs hatása, ezáltal fogyasztása csökkentheti a rák bizonyos fajtáinak kockázatát.

Mikor vegyem

Augusztustól késő őszig tudjuk megvásárolni;a piacokon.

hogyan tároljam

A hűtőszekrény zöldésgrekeszében több hétig is eltartható, de ajánlott a betakarítást követően minél előbb elfogyasztani.

100g Hokkaido tök

fehérjetartalom

0.64 g

zsírtartalom

0.398 g

szénhidráttartalom

6.91 g

víztartalom

91.6 g

gramm hokkaido tök?

Top ásványi anyagok

Kalcium

23 mg

Nátrium

17 mg

Magnézium

12 mg

Foszfor

12 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.101 g

Kolin

8.2 mg

C vitamin

2.1 mg

Niacin - B3 vitamin

0.95 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.64 g

Zsír

telített zsírsav

0.117 g

egyszeresen telített zsírsav

0.042 g

többszörösen telített zsírsav

0.239 g

ásványi anyagok

Kalcium

23 mg

Vas

0.31 mg

Magnézium

12 mg

Foszfor

12 mg

Nátrium

17 mg

Cink

0.19 mg

Réz

0.037 mg

Mangán

0.125 mg

Szelén

0.3 µg

szénhidrát

rost

1.5 g

cukor

2.76 g

víz

91.6 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.037 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.018 mg

Niacin - B3 vitamin

0.95 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.36 mg

Folát

12 µg

Kolin

8.2 mg

Alfa-karotin

16 µg

Béta-karotin

64 µg

E vitamin

0.13 mg

K vitamin

0.9 µg

A vitamin

6 µg

C vitamin

2.1 mg

B6 vitamin

0.101 g

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!