Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös őszi sajttorta

Sütőtökös őszi sajttorta
Sütőtökös őszi sajttorta
125 perc / előkészület: 25 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy őszi nagy kedvencemet, a sütőtököt fogom sajttortába csempészni.

A keksz alap szerintem izgalmasabb, ha a morzsába egy kis mézeskalács fűszerkeveréket is teszünk..vagy eleve Mese kekszet veszünk a boltban.

22 cm-es tortaformával dolgozunk, 16 szeletes torta lesz.

 

hozzávalók / 12 adag

sütőtöksütés

morzsaalap

tortasütés

narancsos-gyömbéres tejszínhab

ajánlat

A maradék sütőtököt pedig kókusztejjel összeturmixoljuk, tetejére pirított tökmagot, tökmagolajat teszünk, és levesként szépen elfogyasztjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

sűtőtöksütés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A sütőtököt kettévágjuk, magjait kiszedjük, és addig sütjük, amíg meg nem puhul. Félretesszük hűlni.

morzsaalap

  1. A sütő hőmérsékletét visszavesszük 170 fokra.
  2. A zabkekszet a dióval együtt ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal.
  3. A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, majd belenyomkodjuk a vajas, kekszes alapot, úgy, hogy egy körülbelül 1 cm magas, sima felületet kapjunk. A sütőben 10 perc alatt elősütjük, majd kivesszük hűlni.

tortasütés

  1. A krémsajtot, mascarponét és a cukrot egy tálba tesszük, és 1 perc alatt, magas fokozaton, sima, homogén masszává keverjük.
  2. Ehhez adjuk hozzá a 240 g vajpuha sütőtököt, majd egyesével a tojásokat és a tejszínt.
  3. Ezután jön a keményítő, valamint a fűszerek.
  4. 170 fokon, 10 percig sütjük, ettől a teteje kap egy kis színt, majd 120 fokon folytatjuk a sütést, további 30 percig. Akkor jó, hogyha a tortaformát óvatosan megrázzuk, és a közepe még "remeg".
  5. Sütő ajtaját kitámasztjuk, és kihűlésig (jó pár órát igénybe fog venni) ott is hagyjuk.

narancsos-gyömbéres tejszínhab

  1. Egy éjszakára a tejszínbe áztatjuk a reszelt narancs héját és a gyömbért.
  2. Másnap leszűrjük, és a porcukorral kemény habbá verjük. A kihűlt tortát ezzel díszítjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 402
elküldve: 0
receptkönyvben: 94
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hanele

Mióta szakács: 2014.06.04.
13 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
receptverseny: Danubius Hotels
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sajttorta, őszi sajttorta, gyors sajttorta, házi sajttorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

439
sütőtök 24 dkg
dió 5 dkg
zabkeksz 20 db
vaj 10 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
mascarpone 20 dkg
krémsajt 17 dkg
tojás 3 db
habtejszín 70 ml
cukor 10 dkg
étkezési keményítő 1 csapott ek
szerecsendió 1 csipet
fahéj 0.5 kávéskanál
porcukor 30 g
habtejszín 250 ml
narancshéj 0.5 narancsból nyert
gyömbér 1 késhegynyi