r
Nosalty Logó

Sajttorta sütemény

csujilány
Sajttorta sütemény
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

1119
Kalória
19g
Fehérje
108.2g
Szénhidrát
67.3g
Zsír
135.8g
Víz
182.6g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
82.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 1119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 5597 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A csokimázhoz

Összesen 289 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    67.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    971.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    135.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 1119 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    336.6 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    913 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4857.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1047 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    1824 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    540.9 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    679.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    738 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    709 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    286 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 5597 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 289 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Olvasztott fehércsokit, majd étcsokit csurgatunk sütőpapírra, majd óvatosan összehuzogatjuk egy késsel, hogy szép márványos mintája legyen (kb. olyan nagyságban, minta tepsi vagy a tortatartó). 40 percre hűtőbe tesszük, ha teljesen megdermedt, könnyen lehúzható a sütőpapírról.
  2. A tepsi méretétől függően 1-2 tojásos vékony piskótát készítünk. (Ahány tojás, annyi ek. cukor és liszt, előmelegített sütőben megsütni.)
  3. Tojásokat cukorral kikeverjük, majd mascarponet, tejszínt, narancs héját és kevés levét, vaniliarúd belsejét és a lisztet hozzákeverjük (ha narancslikőrt is teszünk bele, a narancs levéből kevesebb kell).
  4. A tepsi aljára tesszük az előre elkészített vékony piskótalapot, majd beleöntjük a tésztát (nem kell megijedni, hogy nagyon folyékony, krémes, lágy, ízletes süteménnyé fog sülni). Ínyencek csokoládékockákat szórhatnak bele.
  5. Vizes tepsibe tesszük a tortatartót/kistepsit, majd megsütjük, amíg nem rezeg a teteje.
  6. Sütés után a márványmintás csokoládét rátesszük a süteményre, amint kicsit megolvadt, fel lehet szeletelni, vagy torta esetén a szeleteket a csokoládén bejelölni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6

Mindig is ki szerettem volna kipróbálni egy sajttorta receptet, ezt még a tvben láttam egy főzőcsatornán. Nagyon ízeletes, krémes, lágy sütemény. :)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...