Nosalty Logó

Vaníliás sajttorta lime-os eperraguval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Vaníliás sajttorta lime-os eperraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Eperraguhoz

Torta

Összesen 597 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Eperraguhoz

Torta

Összesen 4772 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Eperraguhoz

Torta

Összesen 208 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.3 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    131.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 597 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.5 g

Zsír

  • Összesen
    302.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3434.7 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1160 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    369.2 g
  • Cukor
    227 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1049.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    999 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    287 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    981 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 4772 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 208 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Eperraguhoz

Torta

Elkészítés

Eperraguhoz

  1. A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a borral és a vízzel (vagy gyümölcslével), hozzáadjuk a tisztított, négy felé vágott epreket, a lime levét és reszelt héját, kb 2-3 percig főzzük.
  2. A keményítőt elkeverjük egy nagyon kevés vízzel, majd besűrítjük vele az eperragut. Ha van jó minőségű eperlekvárunk, azt is tehetünk bele.
  3. A kihűlt tortát az eperraguval meglocsolva kínáljuk.

Torta

  1. Egy 26 cm-es tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral, az oldalát vékonyan kivajazzuk.
  2. A vajat a 60 g cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília felét, 1 egész tojást, majd a sütőporral elkevert lisztet, simára dolgozzuk.
  3. Előmelegítjük a sütőt: Légkeverésesnél 150 fokra, hagyományosnál 175 fokra.
  4. A 3 tojást a megmaradt cukorral (125 g), a vaníliával habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, a krémsajtokat, jól elkeverjük.
  5. A tésztát belesimítjuk a tortaformába, majd ráöntjük a krémet.
  6. A sütő legalsó szintjére tesszük, 45 percig sütjük, de 20 perc után késsel körbevágjuk a pereménél, hogy ne törjön be a teteje. Majd 20 perc múlva ezt megismételjük.
  7. Nyitott sütőajtónál hagyjuk teljesen kihűlni.
  8. A kihűlt tortát az eperraguval meglocsolva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 28785
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 14.

Receptkategóriák

Mercedes 302 recept

Németországban vagyok a családom másik felénél, és ilyenkor megoszlik a szakács szerepe nálunk. Vagy a Bátyám főz vagy én. Sütni nagyon ritkán szokott, de most beszereztünk egy pár új konyhai szerzeményt, amit ki kellett próbálnunk. Hagytam őt, hadd legyen most ő a desszert felelős. És milyen jól tettem... Isteni sajttortát sütött, amit mellesleg nagyon könnyű elkészíteni, így rutintalan háziasszonyok is előrukkolhatnak ezzel a nem mindennapi édességgel...

Hozzászólások

Törölt felhasználó

szia a tetejere turo van vagy teszta? koszi

Mercedes

Szia! A tészta a forma aljára kerül,felette csak a töltelék van.

Törölt felhasználó

Szia Mercedes! Milyen sajtkrémet javasolsz? Úgy értem, hogy én azt hittem, hogy maga a "mascarpone" a sajtkrém....tudsz esetleg márkát mondani? köszönöm!

Mercedes

Szia! Philadelphiát ajánlom,én azt használtam hozzá,de a mascarpone is kell bele :) Üdv:Mercedes

Törölt felhasználó

Szia, nagyon tetszik a recepted, ma délel?tt el is készítettem Nagypapám 75. szülinapjára. De közben felmerült két kérdés is: 1. A végén a süt?papírt hogy távolítod el az aljáról, (én most süt?papír nélkül csináltam) mert nem nagyon lehet melyik részénél megfogni? 2. A tortát bekínálás után, amikor már fel van szeletelve akkor öntözzük meg a raguval? Köszönöm el?re is válaszod, Hanna

Mercedes

Szia! Igen,tálalásnál locsolod meg a raguval a tortát. Kapcsos tortaformában szoktam sütni,és ha kell?en hagyod kih?lni,akkor tökéletes lesz. Amikor levetted a tortaforma oldalát,akkor megfogod az egyik kezeddel a süt?papírt és egy mozdulattal átteszed a süt?papírt a tortával egy olyan tálra ahol tudod szeletelni,tehát a süt?papír az alján marad a tortának,szeletelés után egy torta lapáttal alányúlsz és úgy tálalod. Remélem tudtam segíteni. Üdv:Mercedes

Hozzávalók

Eperraguhoz

Torta

Címlapról ajánljuk

További cikkek