Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőben sült gombás-sajtos gnocchi

Sütőben sült gombás-sajtos gnocchi
Sütőben sült gombás-sajtos gnocchi
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy gyors, egyszerű és finom étel, pillanatok alatt elkészíthető, ízletes és laktató, csak ajánlani tudom, nálunk bevált!

Forrás: net

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felhevített olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a kétféle finomra vágott hagymát.
  2. Ezután hozzáadjuk a cukrot, sűrített paradicsomot, kissé megpirítjuk benne, majd felöntjük az alaplével, fűszerezzük: babérlevéllel, kakukkfűvel, oregánóval, sóval és borssal.
  3. A fedőt rátéve, lassú tűzön kb. 10 perc alatt sűrűre rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomleveleket és a tejszínt, és összeforraljuk.
  4. Közben egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és kevergetve, pár perc alatt megsütjük benne a felszeletelt gombát.
  5. Egy kerek piteformát vajjal kikenünk, elterítjük benne a gnocchit és a mozzarella sajtot, ráhalmozzuk a gomba nagy részét, egy keveset hagyhatunk a tálaláshoz. Végül leöntjük a forró mártással, majd nyomban az előmelegített sütőbe tesszük.
  6. A sütést 200 fokon kezdjük kb. 10 percig, majd 180 fokon további 15-20 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 33
össznézettség: 30 018
elküldve: 18
receptkönyvben: 368
elkészítve: 18/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott gnocchi, sajtos-gombás tésztarakottas

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

AmadeLászló
Amade László / AmadeLászló Wed, 2019-01-30 11:54

Kedves Katharosz!
A gnocchikat már főtt állapotukban rakod a sütőformába, vagy még nyersen, és a sülés közben felszívott lében főnek meg?
Üdvök,
Amade László

morzsamorzsa
morzsamorzsa Thu, 2016-08-04 07:57

Kedves Katharosz!
Pár napja találkoztam először ezzel a recepttel és tegnap úgy határoztam, hogy ez lesz a vacsora. Relatíve friss háziasszonyként és még frissebb feleségként nincsenek még klasszikus, bármikor bevethető receptjeim, még csak most áll össze ez az adatbázis :) Az viszont biztos, hogy ez a gnocchi recept bekerül ebbe a tárházba, mert gyors, egyszerű és állati finom!! Nem mellesleg próbálok becsempészni húsmentes napokat az éltünkbe, mert mégse lehet mindig húst hússal enni, ilyen alkalmakra is tökéletes lesz ez az étel :)
Még egyszer köszönöm, morzsamorzsa

katharosz
Katharosz / katharosz Thu, 2016-08-04 21:35

Kedves morzsamorzsa! Örülök, hogy ízlett ez a recept, bevallom, valamiért eddig én is mellőztem gnocchit, de mint utóbb kiderült, nálunk is a kedvencek közé került.
Üdv. Kati

384
gnocchi 50 dkg
gomba 25 dkg
mozzarella 12.5 dkg
főzőtejszín 1 dl
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
sűrített paradicsom 7 dkg
olívaolaj 4 ek
cukor 1 teáskanál
bazsalikom 10 levél
kakukkfű 1 kk
oregánó 1 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
babérlevél 1 db
alaplé 2 dl
vaj 2 dkg