r
Nosalty Logó

Sütőben sült gombás-sajtos gnocchi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Sütőben sült gombás-sajtos gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1913 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 135 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    914 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    100.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4027 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 384 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6413.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    848 mg
  • Nátrium
    4570 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    514 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    795 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1913 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    457.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1435 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 135 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felhevített olajon egy csipet sóval megfonnyasztjuk a kétféle finomra vágott hagymát.
  2. Ezután hozzáadjuk a cukrot, sűrített paradicsomot, kissé megpirítjuk benne, majd felöntjük az alaplével, fűszerezzük: babérlevéllel, kakukkfűvel, oregánóval, sóval és borssal.
  3. A fedőt rátéve, lassú tűzön kb. 10 perc alatt sűrűre rotyogtatjuk, majd hozzáadjuk a bazsalikomleveleket és a tejszínt, és összeforraljuk.
  4. Közben egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, és kevergetve, pár perc alatt megsütjük benne a felszeletelt gombát.
  5. Egy kerek piteformát vajjal kikenünk, elterítjük benne a gnocchit és a mozzarella sajtot, ráhalmozzuk a gomba nagy részét, egy keveset hagyhatunk a tálaláshoz. Végül leöntjük a forró mártással, majd nyomban az előmelegített sütőbe tesszük.
  6. A sütést 200 fokon kezdjük kb. 10 percig, majd 180 fokon további 15-20 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 616
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 50
  • Össznézettség: 60458
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sütőben sült gombás-sajtos gnocchi
Katharosz 499 recept

Ismét egy gyors, egyszerű és finom étel, pillanatok alatt elkészíthető, ízletes és laktató, csak ajánlani tudom, nálunk bevált! Forrás: net

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!