r
Nosalty Logó

Boros-gombás gnocchi

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csasza
Boros-gombás gnocchi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Gnocchi

Öntet

Összesen 624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Gnocchi

Öntet

Összesen 2497 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Gnocchi

Öntet

Összesen 118 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    324 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 624 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.4 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    523 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4030.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    309 mg
  • Foszfor
    1457 mg
  • Nátrium
    1696 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1295.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    567 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 2497 kcal
  • 4% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Gnocchi

Öntet

Elkészítés

Gnocchi

  1. A gombát apróra vágjuk, majd olajon megpirítjuk.
  2. Felöntjük a borral, és főzzük 4-5 percig.
  3. A tejfölt simára keverjük a gomba alól kivett pát evőkanál lével.
  4. Ráöntjük a gombára a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, majd főzzük 3-4 percig.

Öntet

  1. A burgonyát megfőzzük héjában, majd hagyjuk hűlni egy picit.
  2. Megpucoljuk, krumplinyomón áttörjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A liszttel, tojássárgájával és a fűszerekkel jól összegyúrjuk.
  4. Kb. 2 cm vastag hurkákat formázunk, majd 3-4 centis darabokra vágjuk.
  5. Villával megformázzuk úgy, hogy középen a lapjával nyomva picit meghengergetjük. Ezáltal bordás lesz, és jobban meg fog főni.
  6. Forró vízbe dobjuk a tésztákat, és ha feljöttek a víz tetejére, még kb. 1 percig főzzük.
  7. Keverjük össze a szósszal, és tálaljuk.
  8. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 492
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Boros-gombás gnocchi
Csasza 2 recept

Egyszer láttunk a boltban szép gombát. Vettünk belőle csak úgy, hogy majd készítünk belőle valamit. Olajon megpirítottuk, és beraktuk a fagyasztóba. 1-2 héttel később láttuk a TV-ben, amint Buddy Valastro gombás gnocchit készített. Gondoltuk, megpróbáljuk mi is. Este párom elkészítette a tésztát, addig én összeállítottam a szószt. Megkóstoltuk vacsorára, és másnap is finom ebédünk lett belőle. Vigyázzatok, laktató kaja!

Hozzávalók

Gnocchi

Öntet

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...