Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fokhagymás gnocchi sajtmártással

Fokhagymás gnocchi sajtmártással
Fokhagymás gnocchi sajtmártással
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gnocchi készítés már régóta izgatta a fantáziámat, így a tavaszi vizsgaidőszak beköszöntével tökéletes alibinek bizonyult a tanulás helyett. Olyan nagy sikere volt, hogy most újra nekiálltam, s ezúttal sikerült lencsevégre is kapni. A félkész, hűtőpultos testvérét még sosem próbáltam, de most már nem is akarom!

hozzávalók / 4 adag

A gnocchihoz

A sajtmártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a burgonyát és forrásban lévő vízben 25 perc alatt főzzük puhára. Öntsük le róla a vizet, hámozzuk meg, és jó alaposan törjük át krumplinyomóval, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Adjuk hozzá a tojást, a sót, a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát és a lisztet. Ez utóbbit fokozatosan adagoljuk, a burgonya fajtájától függ, hogy mennyit vesz fel. Dolgozzuk össze, hogy szépen összeálló, de puha tésztát kapjunk. (Semmiképpen ne legyen ragacsos!)
  3. Lisztezett felületen formáljunk belőle 1,5 cm átmérőjű hengereket és vágjuk fel 1,5-2 cm-es darabokra. Egy villa hátulján görgessük le őket egyesével, hogy szép bordázott felületük legyen. (így a szósz is jobban megmarad rajtuk majd)
  4. Forrásban lévő sós vízben, több részletben főzzük ki őket pár perc alatt. Mikor feljönnek a víz tetejére, már szedhetjük is ki egy tálba, ahol forgassuk át olívaolajjal.
  5. A sajtmártáshoz forraljuk fel a tejet. Egy másik lábosban olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a lisztet  és 1-2 percig folyamatosan keverjük. Adjuk hozzá fokozatosan a forró tejet, hagyjuk felforrni és besűrűsödni. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a mártáshoz és hagyjuk újra felforrni. A sajtot több részletben, fokozatosan kevergetve hozzáadjuk és hagyjuk beleolvadni.
  6. A gnocchit a mártással gazdagon leöntve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 50 028
elküldve: 31
receptkönyvben: 946
elkészítve: 42/58
Facebookon megjelent: -

szakács

SzBori

Mióta szakács: 2010.06.15.
5 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtmártásos gnocchi fokhagymával, olasz krumplinudli sajtmártással, fokhagymás gnocchi sajtosan

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Righello
Righello Tue, 2014-09-09 16:20

Eddig háromszor készítettem el és háromszor fogadtam meg, hogy soha többé. (merthogy macerás és időigényes) Ennek ellenére nemsokára megyek haza a munkahelyemről és ismét elkészítem - majd nyilván megint megfogadom, hogy soha többé - mert annyira FINOM! :)

moncsi44
moncsi44 Fri, 2014-02-14 19:37

Szia újra! :-) Ma elkészítettem a sajtmártást is! Isteni együtt! Tegnap mással készítettem a gnocchit, így ma került sorra a sajtmártás!! Köszönjük!! :-)

moncsi44
moncsi44 Thu, 2014-02-13 20:51

Soha nem ettünk mèg ilyet, így elkèszítettem a gnocchit. Nagyon finom làgy tèszta lett. Köszönjük.

Jucimam
Jucimam / Jucimam Sun, 2013-12-08 19:17

Elkészítettem a gnocchit már kétszer, köszönöm a receptet nagyon finom lett.
üdv. Jucimam

zsuzsu91
zsuzsu91 Tue, 2013-04-16 11:25

A mártáshoz én szeletelt bacon szalonnát sütöttem ki és a végén kevertem bele. Ami pedig kisült belőle zsír, azt a gnocchira kanalaztam olaj helyett, hogy ne tapadjanak össze! Nagyon finom, csak viszonylag sok időt igényel!

adieft
adieft Tue, 2013-04-02 21:41

Erdekelne, hogy lehete lefagyasztani, miutan eleg nagy munka....

Koszi, nagyon jol hangzik, meg fogom probalni, a gyerekeim nagyon szeretik :)

Mollyka2009
Mollyka2009 Wed, 2011-11-30 13:41

Ma én is kipróbálom,remélem finom lesz,majd megírom,hogy sikerült! :)

882
burgonya 1 kg
finomliszt 40 dkg
tojás 1 db
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vaj 25 g
finomliszt 30 g
tej 0.5 l
főzőtejszín 1 dl
tojássárgája 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sajt 7.5 dkg
füstölt sajt 7.5 dkg