r
Nosalty Logó

Zöldséges pite nemcsak vegáknak

NS
Zöldséges pite nemcsak vegáknak
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

1432
Kalória
28g
Fehérje
96.4g
Szénhidrát
104.9g
Zsír
285.2g
Víz
148.2g
Koleszterin
6.2g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    104.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1237.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    409 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    285.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    867 micro
  • α-karotin
    1754 micro
  • β-karotin
    5876 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3003 micro
Összesen 1432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    314.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3712.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1192 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1227 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    289.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    855.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4290 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    120 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    1067 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    358 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2601 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    17628 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    9008 micro
Összesen 4293 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    240 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    295 micro
  • β-karotin
    987 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A felsorolt zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, vékony karikára szeleteljük,egy serpenyőben olívaolajon összepároljuk, ízesítjük sóval, borssal.
  2. A tésztát összegyúrjuk, a tejföltől jó puha lesz, kör alakúra nyújtjukés egy piteformába lehelyezzük. A tészta vastagsága max. 0,5 cm lehet, a forma szélére jól ki kell nyomkodni.
  3. A formába helyezett tésztára halmozzuk a párolt zöldségeket, szépen elrendezzük, hogy a tésztát teljesen befedje, megszórjuk bazsalikommal,
  4. Készítünkegy mártást tejfölből, összezúzott fokhagymából, a krémsajtból, apróra vágott petrezselyembőlés a sajt felét is belereszeljük.
  5. Ezzel a mártással nyakon öntjük a tésztában pihenő zöldségeket. Ha ügyesek voltunk, a mártás teljesen ellepi a zöldségeket, de nem fut ki a formából.
  6. A sütőt előmelegítjük, megsütjüka pitét. Ha már nagyon bőrösödik a mártás teteje, az utolsó 10 percben rászórjuka reszelt sajt másik felét.
  7. Ha kész kivesszük, egy kicsit hagyjukhűlni, és középmelegen vágjuk fel, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy ideje rátértünk a vega ételekre, jobb az emésztésnek is, könnyebbek vagyunk tőle. A recept alapját egy barátnőmtől hallottam, és továbbfejlesztettem a saját szánk íze szerint. Nem túl bonyolult, hűtőben sokig eláll, minden napszakban fogyasztható és hidegen is kitűnő. Ráadásul nagyon sokféle változatát el tudjuk készíteni. Lehet hozzá tenni babot, brokkolit, paradicsomomot a tetejére, esetleg bazsalikom helyett kakukkfüvet vagy tárkonyt is lehet használni... És akkor kicsit mindig más lesz:) A mártásban is lehet változtatni, petrezselyem helyett például kaprot vagy snidlinget rakni. A krémsajt helyett lehet bele morzsolni feta sajtot vagy kéksajtot vagy rokfortot is. Természetesen a lényege, hogy az alkotórészek harmonizáljanak egymással. Ajánlom kipróbálásra mindenkinek! Jó étvégyat!

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek