r
Nosalty Logó

Sültspárga-krémleves illatos krutonnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vénusz
Sültspárga-krémleves illatos krutonnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Krémleves

Illatos crouton

Spárga alaplé

Összesen 368 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Krémleves

Illatos crouton

Spárga alaplé

Összesen 1463 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Krémleves

Illatos crouton

Spárga alaplé

Összesen 34 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3082.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    2548 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    646.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1367 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1895 micro
Összesen 368 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12328.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    947 mg
  • Nátrium
    10193 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2585.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    650 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1048 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    640 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    5469 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7581 micro
Összesen 1463 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 34 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Krémleves

Illatos crouton

Spárga alaplé

Elkészítés

Krémleves

  1. A spárgát alaposan mossuk meg, majd törjük le a fás szárát.
  2. A felhevített serpenyőbe csurgassuk bele az olajat, majd tegyük bele a friss zöldspárgát. Sózzuk, borsozzuk meg, és folyamatos forgatás közben pirítsuk körbe a zöldséget nagyjából 5-10 perc alatt.
  3. Vegyük ki a sült spárgát, és miután kissé kihűlt vágjuk fel apró darabokra. A spárgák fejét tegyük félre tálaláshoz.
  4. Tegyük bele egy fazékba a sült spárgát, a kockákra vágott burgonyát, végül öntsük fel az alaplével.
  5. Főzzük puhára a zöldségeket nagyjából 15-20 perc alatt, majd adjuk hozzá a tejszínt.
  6. Turmixoljuk le a levest, és főzzük ki pár perc alatt a tejszínt.
  7. Tálaljuk az illatos croutonokkal és a kimentett spárgával.

Illatos crouton

  1. A felhevített serpenyőbe csurgassuk bele az olajat, majd szórjuk bele a kockákra vágott kenyeret. Sózzuk, borsozzuk meg, és folyamatos kavargatás közben pirítsuk meg aranybarnára.
  2. Amikor elkészült, húzzuk félre, és szórjuk meg friss petrezselyemmel, reszeljük rá a lime héját, és alaposan forgassuk össze.

Spárga alaplé

  1. A maradékmentés jegyében a spárga fás végeit használjuk fel nyugodtan, mivel alaplének tökéletes lesz.
  2. Tegyük bele hideg vízbe, amihez mehet a többi zöldség is. Adjuk hozzá a sót, és a borsot is, majd főzzük nagyjából 1 órán át.
  3. Szűrjük le az alaplevet, majd adjuk hozzá a krémleveshez.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 55
  • Össznézettség: 361
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 12.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sültspárga-krémleves illatos krutonnal
Vénusz 51 recept

A tavasz beköszöntével eljött újra az egyik kedvenc zöldségünknek a szezonja. A spárga könnyen és gyorsan elkészíthető, amit sütve, főzve illetve frissen is érdemes minél többet fogyasztani. Ez a tavaszi leves ezeknek a kombinációja, mivel a spárgát szépen körbepirítottuk, mielőtt krémlevessé főztük volna.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Krémleves

Illatos crouton

Spárga alaplé

Címlapról ajánljuk

További cikkek