r
Nosalty Logó

Karfiolos paprikakrémleves

Gizi
Karfiolos paprikakrémleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

439
Kalória
8.3g
Fehérje
28.9g
Szénhidrát
34.7g
Zsír
941.3g
Víz
67.3g
Koleszterin
8g
Élelmi rost
18.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 877 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 35 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    941.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    586 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    368 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    49 micro
  • β-karotin
    4041 micro
  • β-crypt
    1205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 439 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1203.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1882.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1172 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    736 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    391 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    8083 micro
  • β-crypt
    2411 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 877 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    49 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 35 kcal

Elkészítés

  1. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a paprikát, majd közepes hőmérsékletű sütőben, addig süssük, míg a bőre fekete foltos lesz. (sütés közben egyszer forgassuk át, hogy minden oldala egyenletesen süljön)
  2. Amikor a paprika megsült, vegyük ki a sütőből, és még forrón tegyük bele egy nylon zacskóba, majd kössük be, és abban hagyjuk hűlni. (így könnyen le tudjuk majd húzni a bőrét) Ezután húzzuk le a paprika bőrét, távolítsuk el a magokat, majd nagyjából vágjuk össze.
  3. Egy edényben hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott lila hagymát és pároljuk üvegesre.
  4. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a rózsáira szedett karfiolt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel és a füstölt pirospaprikával, majd keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, majd főzzük a karfiolt félpuhára.
  5. Amikor a karfiol félpuhára főtt, adjuk hozzá az előzőleg megsütött, majd összevágott kápia paprikát, és addig főzzük tovább, míg a karfiol teljesen megpuhul.
  6. A puhára főtt leveshez ezután adjuk hozzá a főzőkrémet, turmixoljuk össze, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy szép selymes legyen a leves.
  7. Ezután tegyük vissza a tűzre, majd állandó kevergetés mellett, melegítsük forráspontig, de főzni már nem kell.
  8. Tálaláskor szedjük a levest tányérba, csipkedjük a tetejére a mozzarellát, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet kenyeret is kínálhatunk a leves mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

7 nap, 7 étel – Főételnek is beillő laktató levesekkel...

Így, gőzerővel készülve az ünnepekre, tudat alatt is igyekszünk kicsit jobban odafigyelni, mi kerül a tányérra, hogy karácsonykor minden bűntudat nélkül csússzon le. A hétre laktató leveseket hoztunk nektek, amikkel a jóllakás garantált, így második sem kell utánuk. Elég lesz most egy fogás!

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...