r
Nosalty Logó

Répakrémleves sült paradicsommal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Répakrémleves sült paradicsommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1806.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    1354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1387 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    5311 micro
  • β-karotin
    13049 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10325 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 257 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3613.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    377 mg
  • Nátrium
    2709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    647.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2774 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    176 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    10622 micro
  • β-karotin
    26099 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20650 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 516 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Likopin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    715 micro
  • β-karotin
    1756 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1390 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répákat megpucoljuk, felkarikázzuk, és kevés olívaolajon a főzőedényben lepirítjuk, majd felöntjük az alaplével.
  2. Hozzáadjuk a hagymákat. Megfőzzük, de nem teljesen puhára.
  3. Öntünk az alapléhez 1 dl paradicsomlevet. Fűszerezzük sóval, fűszerkeverékkel, friss bazsalikomlevéllel.
  4. Közben előmelegített sütőben a karikára vágott paradicsomokat kevés olíván megsütjük.
  5. A répákat átszedjük a turmixgépbe, hozzáöntünk a levéből, adunk hozzá még 3 ektejszínt és 1 dl paradicsomlevet, és összeturmixoljuk.
  6. Addig adunk hozzá a levéből, ameddig el nem érjük a kívánt krémességet.
  7. Szórunk még hozzá friss bazsalikomot.
  8. Tálalásnál belehelyezzük a levesbe a sült paradicsom szeleteket, és megszórjuk cheddar sajttal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2677
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma újratöltöm a hűtőt sok-sok zöldséggel, elültetem a friss fűszernövényeket, és új lendülettel, készülve a nyárra igyekszem megújulni. Remélem a lelkesedés mellett ötletekkel is tudok szolgálni. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek