Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Répakrémleves sült paradicsommal

Répakrémleves sült paradicsommal
Répakrémleves sült paradicsommal
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma újratöltöm a hűtőt sok-sok zöldséggel, elültetem a friss fűszernövényeket, és új lendülettel, készülve a nyárra igyekszem megújulni. Remélem a lelkesedés mellett ötletekkel is tudok szolgálni. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat megpucoljuk, felkarikázzuk, és kevés olívaolajon a főzőedényben lepirítjuk, majd felöntjük az alaplével.
  2. Hozzáadjuk a hagymákat. Megfőzzük, de nem teljesen puhára.
  3. Öntünk az alapléhez 1 dl paradicsomlevet. Fűszerezzük sóval, fűszerkeverékkel, friss bazsalikomlevéllel.
  4. Közben előmelegített sütőben a karikára vágott paradicsomokat kevés olíván megsütjük.
  5. A répákat átszedjük a turmixgépbe, hozzáöntünk a levéből, adunk hozzá még 3 ek tejszínt és 1 dl paradicsomlevet, és összeturmixoljuk.
  6. Addig adunk hozzá a levéből, ameddig el nem érjük a kívánt krémességet.
  7. Szórunk még hozzá friss bazsalikomot.
  8. Tálalásnál belehelyezzük a levesbe a sült paradicsom szeleteket, és megszórjuk cheddar sajttal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 475
elküldve: 0
receptkönyvben: 110
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Illatok a konyhámból

Mióta szakács: 2012.02.16.
124 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

répaleves sült paradicsommal, krémleves répából, fűszeres sajtos répakrémleves

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kriszti7
Kriszti7 / Kriszti7 Fri, 2016-01-08 21:03

Megkóstoltuk, ízlett, és az első dolog, ami eszembe jutott az volt, hogy ha olyan gyerekem lenne, aki nem szereti a zöldségeket, tuti, hogy azt mondanám neki, hogy ez "PIZZA LEVES", annyira olyan volt az ízvilága, mint egy finom pizzaszósznak vagy lasagnénak :D

zsófikacsa
zsófikacsa Thu, 2012-04-26 17:43

Nekem ugyan sült paradicsomom és cheddar sajtom nem volt itthon (magát a levest konzerv paradicsomból csináltam), de finom lett így is :-) A család legfiatalabb tagja is erösen besegített az elfogyasztásába (9 hónapos), miután kapott belöle egy kis kóstolót. Nyilván ez az ízesítés hiányzik a bébiételekböl... :-)

Illatok a konyhámból
Illatok a konyhámból / Illatok a konyhámból Thu, 2012-04-26 18:04

Nem számít, milyen hozzávaló nem volt éppen otthon. Az a fontos, hogy ötletet merítettél, hozzátettél. Én is csak abból kreálok valamit, amit a hűtőmben találok. :) Nagyon örülök a sikerednek, főleg, hogy a picúr is szerette. :) Hasonló élményeket kívánok még!

257
sárgarépa 2 nagy db
vöröshagyma 0.5 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
alaplé 7 dl
paradicsomlé 2 dl
főzőtejszín 3 ek
0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
pizza fűszerkeverék 0 ízlés szerint
paradicsom 1 db
cheddar sajt 3 dkg
olívaolaj 1 ek