Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Céklás hokkaido leves

Céklás hokkaido leves
Céklás hokkaido leves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szépen termett a hokkaido és más tök a kertemben. Így most elég gyakran főzök belőlük levest vagy más ételt. Megpróbálom őket variálni más zöldségekkel, most céklával. Gyors és nagyon finom krémleves lett belőle.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Pirított tökmaggal kimondottan finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt kimagozzuk, és kockára vágjuk. A céklát megpucoljuk, és szintén kockára vágjuk.
  2. Fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és a fűszerekkel puhára főzzük.
  3. Amikor megfőtt, turmixoljuk le, és kevés tejföllel, pici citromlével ízesítjük.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 495
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hokkaido tökleves pirított tökmaggal, céklás tökkrémleves, tejfölös tökkrémleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

301
hokkaido tök 0.8 kg
cékla 1 közepes db
víz 1 l
kakukkfű 1 teáskanál
rozmaring 1 teáskanál
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tejföl 1 dl
citromlé 1 tk
tökmag 2 ek
olívaolaj 1 ek