r
Nosalty Logó

Sült paradicsomos fehérbabkrémleves

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Sült paradicsomos fehérbabkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Krémleves

Salsa

Összesen 866 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Krémleves

Salsa

Összesen 3457 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Krémleves

Salsa

Összesen 131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2284.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    647 mg
  • Nátrium
    732 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    1191 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    10499 micro
  • Lut-zea
    1187 micro
Összesen 866 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9136.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1960 mg
  • Vas
    71 mg
  • Magnézium
    1448 mg
  • Foszfor
    2586 mg
  • Nátrium
    2926 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    570.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    120 mg

VÍZ

  • Összesen
    1208.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    193 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2482 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    819 micro
  • β-karotin
    4765 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    41997 micro
  • Lut-zea
    4746 micro
Összesen 3457 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1617 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Krémleves

Salsa

Elkészítés

Krémleves

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  2. A koktélparadicsomokat tegyük sütőtálba a hagymával, a fokhagymával és a bazsalikommal. Locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg sóval, borssal.
  3. Tegyük be a sütőbe, és süssük 30 percig.
  4. A babkonzervet szűrjük le, csöpögtessük le a felesleges folyadékot, majd jól öblítsük át.
  5. Tegyük egy fazékba a paradicsompürével és a fűszerekkel együtt. Öntsük fel a zöldségalaplével, és kissé forraljuk össze.
  6. Vegyük ki a paradicsomot a sütőből, és kanalazzuk át a babos alaphoz. (Vigyázzunk, mert nagyon meleg!) Keverjük össze, és adjunk hozzá még egy marék friss bazsalikomot és koriandert.
  7. Főzzük 10-12 percig, majd vegyük le a tűzről, és botmixerrel pürésítsük teljesen simára.
  8. Nyomjunk hozzá egy fél lime-ot, és ízesítsük még sóval, borssal, ha szükséges.
  9. Paradicsomsalsával és tortillachips-szel tálaljuk.

Salsa

  1. A paradicsomokat és a hagymákat jó apróra vágjuk. A fűszernövényeket szintén nagyon finomra aprítjuk. Egy tálkában alaposan összekeverjük őket.
  2. Ízlés szerint sóval, borssal, chilivel olívaolajjal és limelével ízesítjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 102
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2900
  • Feltöltés dátuma: 2022. január 11.

Ajánló

Ezt a levest sima mezei paradicsommal is készíthetjük, viszont a koktélparadicsomtól még intenzívebb és ízesebb lesz.

Receptkategóriák

Sült paradicsomos fehérbabkrémleves
Gerzsenyi Flóra 371 recept

Sokféle módon lehet krémes levestextúrát létrehozni tejszín vagy más egyéb tejtermék hozzáadása nélkül, például keményítőtartalmú zöldségek felhasználásával. Az édesburgonya vagy a sütőtök használata is nagyszerű módja annak, hogy a levesek sűrűek és gazdag állagúak legyenek. A növényi tejpótlókkal, például a kókusztejjel való sűrítés is remek ötlet, hogy tovább fokozzuk a levesek ízét és állagát. Illetve itt vannak a hüvelyesek is, nagy kedvencünk a fehér bab, ami szuper krémes állagot biztosít, és egyidejűleg tartalmaz egy kis növényi alapú fehérjét is. A fehér babnak sok fajtája létezik: van sötétbab, lima bab, de cannellini bab is. Nekünk mind nagy kedvencünk enyhe íze és gazdag textúrája miatt. Ha konzerv babot használunk (ami már eleve meg van főzve), valóban tökéletes textúrát érhetünk el. A sült paradicsom a bab ízével tökéletes egyveleget alkot!

Hozzávalók

Krémleves

Salsa

Címlapról ajánljuk

További cikkek