r
Nosalty Logó

Chilis zöldborsókrémleves vargányával

NS
Chilis zöldborsókrémleves vargányával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

208
Kalória
10.6g
Fehérje
27g
Szénhidrát
3.3g
Zsír
199.9g
Víz
7.3g
Koleszterin
9.5g
Élelmi rost
11.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 27 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1991.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    1619 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    199.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3722 micro
Összesen 208 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3982.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    3237 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    399.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    1435 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7443 micro
Összesen 415 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 27 kcal

Elkészítés

  1. A zöldborsókat átmossuk, majd felöntjük 1 liter alaplével, adunk hozzá fél fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, és kb. 10 percig főzzük.Nem szükséges túl puhára.
  2. Amikor már összeérnek az ízek, átkanalazzuk a sűrűjét, és leturmixoljuk.
  3. Fokozatosan adunk hozzá az alapléből, amennyire krémesre szeretnénk, tovább turmixoljuk.
  4. Fűszerezzük sóval, borssal, chilivelés metélőhagymával, valamint elkeverjük benne a joghurtot.
  5. A vargányát megtisztítjuk, majd felszeleteljük, és egy kis vajon lepirítjuk egy gerezd apróra vágott fokhagymával együtt.
  6. A tálalásnál a leves közepébe halmozunk 1-2 ekvargányát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Volt szerencsém pár napot kedves barátaim invitálására a bakonyi házukban, erdei miliőben eltölteni. Pihentető, regeneráló, lélekkisimító hatása megkérdőjelezhetetlen. Ami először elvarázsolt, az a hihetetlen sok pillangó, amelyek játékosan cikáznak körülötted. Szellő lengette, égbe nyúló fák, a csicsergő madarak, a vadak nesze töri meg a csendet. Kirándulásra, horgászatra, gombászásra egyaránt lehetőségünk volt. Mégis a fáradt napok után volt, hogy csak jól esett elnyúlni a teraszon egy pohár bor társaságában. 

További receptek

Lebbencsleves

Ha valamiben, a mennyei és laktató levesekben nagyon erős a magyar konyha. A lebbencsleves is ezen a fronton helyezkedik el, amit a lepirított csuszatészta tesz különlegessé, a sok-sok ...

Rosanics Petra

Lengyel sárgaborsóleves

A sárgaborsóleves nálunk talán kevésbé ismert - mi inkább főzeléknek készítjük -, de Lengyelországban régóta népszerű fogás, mivel nagyon tápláló, ugyanakkor olcsó - éppen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...