Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Főzőtök-krémleves pirított tökmaggal

Főzőtök-krémleves pirított tökmaggal
Főzőtök-krémleves pirított tökmaggal
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom krémleves nem csak sütőtökből készülhet.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt kettévágjuk, a magját eltávolítjuk, meghámozzuk. A burgonyát és a répát megtisztítjuk, és feldaraboljuk, a hagymát aprítjuk.
  2. Egy lábasban vajat hevítünk, és a hagymát üvegesre dinszteljük rajta. Hozzáadjuk a tököt, a burgonyát és a répát, és felöntjük 1/2 liter vízzel, adunk hozzá 1 db leveskockát, sózzuk, borsozzuk. Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd botkeverővel pürésítjük.
  3. Egy serpenyőben kevés vajon megpirítjuk a tökmagokat.
  4. A levest egy tányérba merjük, szórunk rá borsot, őrölt chilit, pirított tökmagokat, és locsolunk rá tökmagolajat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 849
elküldve: 2
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves főzőtökből, főzőtök krémleves, tökmagos krémleves főzőtökből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

219
közönséges tök 1 kis db
burgonya 15 dkg
sárgarépa 1 közepes db
vöröshagyma 1 nagy db
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 2 csipet
csípős fűszerpaprika 1 kávéskanál
leveskocka 1 db
tökmag 1 ek
tökmagolaj 1 teáskanál