r
Nosalty Logó

Paprikakrémleves janettaylor konyhájából

janettaylor
Paprikakrémleves janettaylor konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

346
Kalória
8.9g
Fehérje
40.6g
Szénhidrát
13.1g
Zsír
273g
Víz
16.1g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
13.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1385 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 44 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1722.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    1391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    273 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    3342 micro
  • β-crypt
    1005 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 346 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6891.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    5565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    162.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    1092.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1494 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1063 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    13368 micro
  • β-crypt
    4018 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 1385 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 44 kcal

Elkészítés

  1. Paprikákat kicsumázzuk, az ereket eltávolítjuk, és elfektetjük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 °C-on 30 percig sütjük őket. Ha kész, akkor nejlon zacskóba helyezzük a darabokat, és kb. 5 perc után könnyedén eltávolítjuk a héjukat. Csíkokra vágjuk, díszítésünkhöz párat meg is hagyhatunk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, és aprító segítségével finomra dolgozzuk. Kevés vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a bort, és 5-7 percig forraljuk. Tegyük hozzá a paprikát, majd az alaplével öntsük fel. Ízesítsük, és adjuk hozzá a krémsajtot is. Botmixer segítségével krémesítsük, és tálaljuk pirított kenyérrudacskákkal és tetszés szerinti magvakkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Csak a krémleves, különösen ajvárimádóknak.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...