r
Nosalty Logó

Paprikakrémleves janettaylor konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
janettaylor
Paprikakrémleves janettaylor konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 346 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1385 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 44 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1722.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    1391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    273 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    3342 micro
  • β-crypt
    1005 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 346 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6891.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    395 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    295 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    5565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1092.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1494 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    1063 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    557 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    13368 micro
  • β-crypt
    4018 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 1385 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    130 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 44 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Paprikákat kicsumázzuk, az ereket eltávolítjuk, és elfektetjük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 200 °C-on 30 percig sütjük őket. Ha kész, akkor nejlon zacskóba helyezzük a darabokat, és kb. 5 perc után könnyedén eltávolítjuk a héjukat. Csíkokra vágjuk, díszítésünkhöz párat meg is hagyhatunk.
  2. A hagymákat megpucoljuk, és aprító segítségével finomra dolgozzuk. Kevés vajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a bort, és 5-7 percig forraljuk. Tegyük hozzá a paprikát, majd az alaplével öntsük fel. Ízesítsük, és adjuk hozzá a krémsajtot is. Botmixer segítségével krémesítsük, és tálaljuk pirított kenyérrudacskákkal és tetszés szerinti magvakkal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2749
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Paprikakrémleves janettaylor konyhájából
janettaylor 107 recept

Csak a krémleves, különösen ajvárimádóknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

11 retró menzás étel, amitől még ma is megdobban a...

Sokunk gasztronómiai ízlésének kőkemény alapját azok a retró menzás ételek adják, amelyeket nap mint nap fogyasztottunk az óvodában, iskolában és gimnáziumban. Ennyi év folyamatos traktálása bizony mély nyomot hagy az emberen, nézzük most ennek a pozitív oldalát.