Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirkemell fenyőmagos céklasalátával és narancsos öntettel Lakatos Márktól

Sült csirkemell fenyőmagos céklasalátával és narancsos öntettel Lakatos Márktól
Sült csirkemell fenyőmagos céklasalátával és narancsos öntettel Lakatos Márktól
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges, elegáns és ünnepi fogás, mellyel bárkit elkápráztathatsz.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, majd megsózzuk, és 170 fokos sütőben 50 percig/1 óráig sütjük (mérettől függően).
  2. A csirkemellet megtisztítjuk, és egy teflonserpenyőben, pici étolajon mindkét oldalát szépre pirítjuk. Majd 170 fokos sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük.
  3. A serpenyőben lepirítjuk a fenyőmagot.
  4. Amíg a csirke sül, elkészítjük a narancsos dresszinget. A narancs héját lereszeljük, hogy a fehér rész ne legyen benne, mert akkor keserű lesz. Kifacsarjuk a narancs levét, hozzáadunk egy citrom levét, és beleöntjük a turmixba.
  5. A narancshéjat forró, de nem lobogó vízben megfőzzük kb. 5-6 perc alatt. Leszűrjük a levet, amiben főztük, felfogjuk. Turmixgépbe tesszük a megfőtt narancshéjat, majd szinte cseppenként hozzáadjuk a hideg Vénusz olajat.
  6. A céklákat meghámozzuk, amíg pihen a csirkemell.
  7. Egy serpenyőben egy pici sütőmargarinon lepirítjuk a félbevágott gombákat. A gombákat, miután szép szÍnűre pirultak, kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt ízes margarinhoz öntünk egy picit a narancs főzőlevéből, egy pici balzsamecetet öntünk hozzá, és megbolondítjuk egy csipet cayenne borssal.
  8. Rusztikus darabokra vágjuk a céklát, megszórjuk az enyhén összetört fenyőmaggal, összeforgatjuk a salátalevelekkel és a gombával. Tálaláskor, meglocsoljuk a narancsos öntettel, megszórjuk a fenyőmaggal, és meglocsoljuk a csirkét és a salátát még egy kis csípős pikáns dresszinggel is.
  • sütési hőfok: 170°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 379
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lakatos Márk

Mióta szakács: 2017.12.21.
24 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

narancsos csirkemell

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

819
csirkemell filé 12 dkg
narancslé 3 narancsból nyert
narancshéj 3 narancsból nyert
citromlé 1 citromból nyert
cékla 25 dkg
salátakeverék 10 dkg
fenyőmag 5 dkg
balzsamecet 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
fokhagyma 1 gerezd
rozmaring 1 szál
csiperkegomba 6 kis db
sütőmargarin 1 dkg
porcukor 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
cayenne bors 2 csipet