r
Nosalty Logó

Sült csirkemell fenyőmagos céklasalátával és narancsos öntettel Lakatos Márktól

NS
Sült csirkemell fenyőmagos céklasalátával és narancsos öntettel Lakatos Márktól
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

823
Kalória
21.8g
Fehérje
42.8g
Szénhidrát
66.1g
Zsír
378.8g
Víz
43.8g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
28.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1647 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    747.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    378.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1085 micro
  • β-crypt
    201 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    775 micro
Összesen 823 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    132.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1494.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    790 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    757.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    2169 micro
  • β-crypt
    403 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1550 micro
Összesen 1647 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 148 kcal

Elkészítés

  1. A céklákat megmossuk, majd megsózzuk, és 170 fokos sütőben 50 percig/1 óráig sütjük (mérettől függően).
  2. A csirkemellet megtisztítjuk, és egy teflonserpenyőben, pici étolajon mindkét oldalát szépre pirítjuk. Majd 170 fokos sütőben 6-7 perc alatt készre sütjük.
  3. A serpenyőben lepirítjuk a fenyőmagot.
  4. Amíg a csirke sül, elkészítjük a narancsos dresszinget. A narancs héját lereszeljük, hogy a fehér rész ne legyen benne, mert akkor keserű lesz. Kifacsarjuk a narancs levét, hozzáadunk egy citrom levét, és beleöntjük a turmixba.
  5. A narancshéjat forró, de nem lobogó vízben megfőzzük kb. 5-6 perc alatt. Leszűrjük a levet, amiben főztük, felfogjuk. Turmixgépbe tesszük a megfőtt narancshéjat, majd szinte cseppenként hozzáadjuk a hideg Vénusz olajat.
  6. A céklákat meghámozzuk, amíg pihen a csirkemell.
  7. Egy serpenyőben egy pici sütőmargarinon lepirítjuk a félbevágott gombákat. A gombákat, miután szép szÍnűre pirultak, kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt ízes margarinhoz öntünk egy picit a narancs főzőlevéből, egy pici balzsamecetet öntünk hozzá, és megbolondítjuk egy csipet cayenne borssal.
  8. Rusztikus darabokra vágjuk a céklát, megszórjuk az enyhén összetört fenyőmaggal, összeforgatjuk a salátalevelekkel és a gombával. Tálaláskor, meglocsoljuk a narancsos öntettel, megszórjuk a fenyőmaggal, és meglocsoljuk a csirkét és a salátát még egy kis csípős pikáns dresszinggel is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C

Különleges, elegáns és ünnepi fogás, mellyel bárkit elkápráztathatsz.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...