r
Nosalty Logó

Narancsos sertéskaraj

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szintia
Narancsos sertéskaraj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 277 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1105 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 80 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    23.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    605 micro
Összesen 277 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2479.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    990 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    781.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    345 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    223 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1377 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    2421 micro
Összesen 1105 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    264 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
  2. A narancsok héját finomra reszeljük, majd mindkét narancsról lehámozzuk a fehér hártyás részt. Karikákra vágjuk és kiszedjük belőle a magokat.
  3. Az újhagymát durvára vágjuk.
  4. A tyúkhús alaplevet a ketchuppal elkeverjük.
  5. A vajat és az olajat felhevítjük. A karaj mindkét oldalát átsütjük, tálba tesszük és letakarva melegen tartjuk.
  6. A hagymát a visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk. Ráöntjük a tyúkhús alaplevet, állandó keverés mellett felforraljuk. Beletesszük a narancskarikákat, sóval, borssal ízesítjük.
  7. A karajszeletekre öntjük a szószt, majd megszórjuk reszelt narancshéjjal.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 786
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 86271
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Narancsos sertéskaraj
Szintia 89 recept

Recept innen.

Hozzászólások (10)

Törölt felhasználó

Most voltam a "mindmegette'' oldalon.Ezt a receptet fotostol lenyulta es feltette oda egy Bertibono nevu "egyen".Sajnalom, de gondoltam,szolok... :(

Szabolcsi Ildikó

Kedves Szintia! Köretként krumplipürét kínálsz hozzá vagy van más javaslatod? Ildi

Szintia

Kedves Ildi! Én is a krumplip?rét javaslom!;) Szintia

Szabolcsi Ildikó

Kedves Szintia! Köszönöm! :) A 24-ei vacsora egyik fogásaként biztosan elkészítem ezt a receptet. Tavaly Dubarry szelet volt egy kis "menü frissítésként", a számomra klasszikus borleves - rántott hal tartárral - beigli sor mellé. Az idei tervem: többféléb?l keveset, színesítve az ünnepi asztalt. Ildi

Szintia

Megyek hozzátok vacsorára!:)

Szabolcsi Ildikó

Várlak szeretettel! :) Vacsi kb. 1/2 8-kor. :)

Szintia

:)))

Törölt felhasználó

Kedves Szintia, holnap szeretném elkészíteni és csak érdekl?dnék, hogy a karajszelet puha lesz ennyi sütés után?

Boldogh Mariann

Nekem a karaj csak úgy lesz finom, ha egy kis kérget sütök rá serpeny?ben, majd beteszem kuktába pici vízzel. Pár perc múlva már sípol is és omlós.

Szintia

Kedves hjani! Addig süsd a karajt, hogy finom puha legyen!;) Jó étvágyat hozzá! Szintia

Törölt felhasználó

Sziasztok! Megcsináltam ezt az ételt. Sajnos.. Azért mondom,hogy sajnos, mert a páromnak szántam születésnapi gyertyafényes vacsorára. A hússal még nem is lett volna semmi gond, bár egy kicsit sokáig sült, viszont a szósz valami borzalmas lett. Az újhagymának a ketchuppal és narancssal való elegyét senkinek sem ajánlom! Az illata er?sen narancsos volt, az íze viszont az újhagymára hajazott. Kinézetre pedig kb. olyan volt, mintha már valaki kihányta volna. (bocsánat a kifejezésért,de tényleg) Tanultam a hibából, legközelebb inkább rántott húst csinálok neki vacsorára, az biztos sikerül.

firstlady

"Kinézetre olyan volt, mintha..."??? Ó, te jó ég! Mit?l nézhet úgy ki egy szelet hús, egy narancskarika, egy kellemes színhatású étel? Azt még csak elhiszem, hogy nem ízlett, mert hogy ízlések és pofonok stb., de arról ki tehet, hogy ilyen gusztustalanul tálalsz egy ünnepi, gyertyafényes vacsorát? Elképzelni is rémes, milyen lehet a hétköznapi!

Boldogh Mariann

Kedves Szintia! Most sült ki nálam ez az étel! Nagyon finom íz?! Csak 1 kanál ketchupot tettem bele és nem volt újhagymám, csak vörös 1 fej, így is pompás! Kuszkusz köretet fogok hozzá kínálni. Köszönöm a receptet!

firstlady

Jaj, de jó! Épp azon t?n?dtem, hogy milyen köret illene hozzá, és már olvastam is a "választ". :-) Köszönöm. És persze a receptet is Szintiának. Egyszer? és nagyszer?!

sibylla

Sziasztok! Kipróbáltam, isteni. Hétvégén vendégeim lesznek, ?k is ezt kapják:) Köszi: Ivett

pergamon62

Megcsináltam, elég hamar meg is lett és finom nagyon! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek