r
Nosalty Logó

Csontos sertéskaraj balzsamos-narancsos glazúrral

Nosalty
Csontos sertéskaraj balzsamos-narancsos glazúrral
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

182
Kalória
16g
Fehérje
13.2g
Szénhidrát
6.9g
Zsír
115.4g
Víz
51.8g
Koleszterin
215mg
Élelmi rost
11.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 182 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 726 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    115.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 182 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1161 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    461.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    400 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 726 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. A karajszeleteket sózzuk-borsozzuk ízlésünknek megfelelően, majd hagyjuk egy picit állni. Aztán serpenyőben vagy faszenes grillen süssük meg őket. Ha serpenyőben sütjük, akkor érdemes a körbepirítás után kis időre előmelegített sütőbe is betenni, hogy rendesen megsüljön a húsunk.
  2. Miközben sül a hús, a narancsokat vágjuk félbe, és facsarjuk ki a levüket egy szószos edénybe.
  3. Öntsük hozzá a balzsamecetet és a mézet, majd kissé borsozzuk meg. Közepes lángon addig főzzük az egészet, míg szirup állagú nem lesz. Mikor kezd sziruposodni, akkor figyeljünk oda, hogy gyakran kevergessük, nehogy leégjen az egész!
  4. A kész sziruppal öntsük nyakon a grillezett húst, és szórjuk meg friss korianderrel. Azonnal fogyaszthatjuk is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a fanyar és édes szirup remekül passzol a grill sertéshúshoz. Persze a legjobb, ha a húst meg tudjuk faszénen grillezni, mert úgy még finomabb, de természetesen grillserpenyőben is elkészíthető.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...