r
Nosalty Logó

Kacsa naranccsal és konyakkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kacsa naranccsal és konyakkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 905 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3624 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 142 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.4 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1715.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    1044 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    623 micro
  • β-karotin
    1540 micro
  • β-crypt
    133 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 905 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    369.8 g

Zsír

  • Összesen
    201.2 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6862.5 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    433 mg
  • Foszfor
    4175 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1875 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1801 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    108 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    611 micro
  • Kolin:
    1119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1151 micro
  • α-karotin
    2494 micro
  • β-karotin
    6161 micro
  • β-crypt
    533 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 3624 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    98 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 142 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsát sóval, borssal kívül-belül bedörzsöljük. A hasába teszünk egy szál friss rozmaringot. Tepsibe helyezzük a kacsát, és melléteszünk egy szál répát. Fóliával lefedjük és 1-1,5 óra alatt megpároljuk. (200 fok, alsó-felső sütés)
  2. A narancs levét összekeverjük az olvasztott vajjal és a konyakkal. Amikor már nagyjából megpuhult a kacsa, akkor ezzel a keverékkel öntsük le. Sütés közben sokszor locsoljuk meg.
  3. Ha a kacsa megpuhult, a fóliát vegyük le a tetejéről, és sűrű locsolgatás mellett mindkét oldalát süssük szép pirosra.
  4. Burgonyapürével tálalhatjuk, és ekkor a narancsos mártást is kínáljuk mellé.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17966
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy jó barátnőmtől kaptam egy nagyon klassz napszemüveget, amit egy vacsorával háláltam meg. Mivel szereti a kacsát, ez a recept egy jó választásnak tűnt. Ízlett mindenkinek. Váncsa István Ezeregy receptje alapján készült.

Hozzászólások (3)

Törölt felhasználó

Tanúsíthatom, hogy isteni finom, omlós volt. Nem is emlékszem, mikor ettem utoljára ennyire finom kacsát!

Bogibaba

azt hiszem ezt fogom karácsonyi fogásként megcsinálni nagyon-nagyon köszönöm :)

Törölt felhasználó

Kedves Beácska! Ezt a receptet csináltam meg hétvégén egy nagy családi ünnepi ebédre és annyira finom lett, hogy egy falat sem maradt meg bel?le! Pedig életem els? kacsalakomája volt, köszönöm a receptet. Mivel szeretjük a mártást azt csináltam, hogy sütés után lesz?rtem a szaftot, csavartam bele még 1 narancsot és bes?rítettem 2 kanál liszttel és megbolondítottam egy kis vörösborral WOW! Még egyszer köszönöm, Zsuzsa

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.