Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majoránnás-fehérboros párolt sertéskaraj

Majoránnás-fehérboros párolt sertéskaraj
Majoránnás-fehérboros párolt sertéskaraj
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet Eszter barátnőmtől tanultam, akik 11-en vannak testvérek. Anyukájuk gyakran csinálta ezt az ételt nekik gyerekkorukban, mivel nagyon finom, nagy mennyiségben is lehet készíteni, és hamar elő lehet készíteni, nincs sok gond vele.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csont nélküli karajunkat szeletekre vágjuk, klopfolni nem kell. Széles aljú edényben kell készíteni ezt az ételt.
  2. A kockára vágott hagymát zsíron megpirítjuk, majd rátesszük a hússzeleteket, amiket fehéredésig pirítunk. Ekkor jön a fűszerezés. A sót és borsot nem szabad kihagyni az ételből, de a lelkét a majoránna adja meg, abból bőven kell belerakni.
  3. A húst felöntjük vízzel és borral, hogy éppen ellepje. Másfél-két óra alatt puhára főzzük, közben a vizet öntögetjük utána, és vigyázunk, hogy le ne égjen. A vége felé már óvatosan kell a hús alá nyúlni, különben széteshet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 207
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Eszter szelet, fűszeres párolt hús, fűszeres-fehérboros párolt karaj

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

274
sertés rövidkaraj 0.75 kg
sertészsír 1 ek
vöröshagyma 4 közepes db
fehérbor 1.5 dl
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 4 dl