r
Nosalty Logó

Majoránnás-fehérboros párolt sertéskaraj

NS
Majoránnás-fehérboros párolt sertéskaraj
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

274
Kalória
27.3g
Fehérje
5.7g
Szénhidrát
13g
Zsír
224.6g
Víz
82.4g
Koleszterin
928.2mg
Élelmi rost
2.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1634 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 97 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    224.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 274 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1742 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    1347.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    173 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1634 kcal
  • 10% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    80.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 97 kcal

Elkészítés

  1. A csont nélküli karajunkat szeletekre vágjuk, klopfolni nem kell. Széles aljú edényben kell készíteni ezt az ételt.
  2. A kockára vágott hagymát zsíron megpirítjuk, majd rátesszük a hússzeleteket, amiket fehéredésig pirítunk. Ekkor jön a fűszerezés. A sót és borsot nem szabad kihagyni az ételből, de a lelkét a majoránna adja meg, abból bőven kell belerakni.
  3. A húst felöntjük vízzel és borral, hogy éppen ellepje. Másfél-két óra alatt puhára főzzük, közben a vizet öntögetjük utána, és vigyázunk, hogy le ne égjen. A vége felé már óvatosan kell a hús alá nyúlni, különben széteshet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 120 p

Ezt a receptet Eszter barátnőmtől tanultam, akik 11-en vannak testvérek. Anyukájuk gyakran csinálta ezt az ételt nekik gyerekkorukban, mivel nagyon finom, nagy mennyiségben is lehet készíteni, és hamar elő lehet készíteni, nincs sok gond vele.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...