r
Nosalty Logó

Vörösboros, paradicsomos marhaszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Vörösboros, paradicsomos marhaszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 301 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1201 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 58 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1669 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 301 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3952.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    1872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    953 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6677 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    41686 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 1201 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 58 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Forró alaplébe tesszük a zöldségeket és a húst. Ha szükségét érezzük, sózzuk. Lassú tűzön kb. 50-60 perc alatt megfőzzük.
  2. A húst benne hagyjuk a lében, a zöldségeket pedig egy szűrőbe rakjuk. Egy méretes lábasba tesszük az olajat, és felforrósítjuk. Beletesszük a léből kivett, puha, lecsepegtetett zöldséget, és kevergetve sütögetjük pár percig. Ezután kézi krumplitörővel pépesre passzírozzuk. Ezt követően beleöntjük a paradicsomot. Hozzátesszük a borókabogyót, a babérlevelet, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a borsot, a sót. Lassú tűzön kb. 15 perc alatt összefőzzük.
  3. A vörösborban csomómentesen elkeverjük az étkezési keményítőt, és a paradicsomos szószhoz adjuk. Kevergetve besűrítjük. Nagyon finom, különlegesen fűszeres mártást kell kapnunk.
  4. A húst kivesszük az alapléből, és egy vágódeszkán tetszőleges vastagságú szeletekre vágjuk. Tányérokra merjük a meleg fűszeres paradicsomos szószt, mellé tesszük a szelet húsokat, és zsemlegombóccal, knédlivel <a href="http://www.nosalty.hu/recept/grizes-gomboc" target="_blank">grízes gombóccal</a> tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1597
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 06.

Ajánló

Ha marad marhahúslevesből kivett zöldség, illetve hús, abból is el lehet készíteni. Így legalább egy finom ételből, kettőt lehet készíteni!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vörösboros, paradicsomos marhaszelet
Lizinka_ 500 recept

Nagyon szeretjük más nemzetek ételeit megkóstolni. A cseh konyha remekei a kedvenceink közé tartoznak. Ezért mikor Olmützben jártunk, és egy helyi kisvendéglőben megettük ezt a marhaszeletet, rögtön rabul ejtett különleges ízvilága. Nagyszerű aromáját a vörösbor és a fűszerek adják. Már többször elkészítettem. Ajánlom kipróbálásra!

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek