Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros, paradicsomos marhaszelet

Vörösboros, paradicsomos marhaszelet
Vörösboros, paradicsomos marhaszelet
105 perc / előkészület: 20 perc főzés: 85 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük más nemzetek ételeit megkóstolni. A cseh konyha remekei a kedvenceink közé tartoznak. Ezért mikor Olmützben jártunk, és egy helyi kisvendéglőben megettük ezt a marhaszeletet, rögtön rabul ejtett különleges ízvilága. Nagyszerű aromáját a vörösbor és a fűszerek adják. Már többször elkészítettem. Ajánlom kipróbálásra!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha marad marhahúslevesből kivett zöldség, illetve hús, abból is el lehet készíteni. Így legalább egy finom ételből, kettőt lehet készíteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Forró alaplébe tesszük a zöldségeket és a húst. Ha szükségét érezzük, sózzuk. Lassú tűzön kb. 50-60 perc alatt megfőzzük.
  2. A húst benne hagyjuk a lében, a zöldségeket pedig egy szűrőbe rakjuk. Egy méretes lábasba tesszük az olajat, és felforrósítjuk. Beletesszük a léből kivett, puha, lecsepegtetett zöldséget, és kevergetve sütögetjük pár percig. Ezután kézi krumplitörővel pépesre passzírozzuk. Ezt követően beleöntjük a paradicsomot. Hozzátesszük a borókabogyót, a babérlevelet, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a borsot, a sót. Lassú tűzön kb. 15 perc alatt összefőzzük.
  3. A vörösborban csomómentesen elkeverjük az étkezési keményítőt, és a paradicsomos szószhoz adjuk. Kevergetve besűrítjük. Nagyon finom, különlegesen fűszeres mártást kell kapnunk.
  4. A húst kivesszük az alapléből, és egy vágódeszkán tetszőleges vastagságú szeletekre vágjuk. Tányérokra merjük a meleg fűszeres paradicsomos szószt, mellé tesszük a szelet húsokat, és zsemlegombóccal, knédlivel grízes gombóccal tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 053
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
423 recept

receptjellemzők

konyha: cseh
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paradicsomos marha

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

301
marhacomb 60 dkg
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 kis db
vöröshagyma 1 kis db
zeller 2 dkg
marha alaplé 8 dl
passzírozott paradicsom 3 dl
napraforgó olaj 1 ek
vörösbor 1 dl
borókabogyó 3 db
babérlevél 2 db
fahéj 3 csipet
szegfűszeg 1 db
cukor 0.5 teáskanál
fekete bors 2 csipet
étkezési keményítő 5 g
0 ízlés szerint