r
Nosalty Logó

Vörösboros, paradicsomos marhaszelet

Lizinka_
Vörösboros, paradicsomos marhaszelet
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

301
Kalória
33.8g
Fehérje
11.9g
Szénhidrát
10.6g
Zsír
238.2g
Víz
91.5g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 301 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1201 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    238.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1669 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    10421 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 301 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3952.8 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1465 mg
  • Nátrium
    1872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    953 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    661 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6677 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    41686 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 1201 kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk. Forró alaplébe tesszük a zöldségeket és a húst. Ha szükségét érezzük, sózzuk. Lassú tűzön kb. 50-60 perc alatt megfőzzük.
  2. A húst benne hagyjuk a lében, a zöldségeket pedig egy szűrőbe rakjuk. Egy méretes lábasba tesszük az olajat, és felforrósítjuk. Beletesszük a léből kivett, puha, lecsepegtetett zöldséget, és kevergetve sütögetjük pár percig. Ezután kézi krumplitörővel pépesre passzírozzuk. Ezt követően beleöntjük a paradicsomot. Hozzátesszük a borókabogyót, a babérlevelet, a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a borsot, a sót. Lassú tűzön kb. 15 perc alatt összefőzzük.
  3. A vörösborban csomómentesen elkeverjük az étkezési keményítőt, és a paradicsomos szószhoz adjuk. Kevergetve besűrítjük. Nagyon finom, különlegesen fűszeres mártást kell kapnunk.
  4. A húst kivesszük az alapléből, és egy vágódeszkán tetszőleges vastagságú szeletekre vágjuk. Tányérokra merjük a meleg fűszeres paradicsomos szószt, mellé tesszük a szelet húsokat, és zsemlegombóccal, knédlivel <a href="http://www.nosalty.hu/recept/grizes-gomboc" target="_blank">grízes gombóccal</a> tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 85 p

Nagyon szeretjük más nemzetek ételeit megkóstolni. A cseh konyha remekei a kedvenceink közé tartoznak. Ezért mikor Olmützben jártunk, és egy helyi kisvendéglőben megettük ezt a marhaszeletet, rögtön rabul ejtett különleges ízvilága. Nagyszerű aromáját a vörösbor és a fűszerek adják. Már többször elkészítettem. Ajánlom kipróbálásra!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...