r
Nosalty Logó

Spontán rakott padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
douney
Spontán rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A bulgurhoz

A paradicsomos szószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 363 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A bulgurhoz

A paradicsomos szószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 2182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A bulgurhoz

A paradicsomos szószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 96 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1035.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    739 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    17964 micro
  • Lut-zea
    301 micro
Összesen 363 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    426 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6212 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    1722 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    774 mg
  • Foszfor
    2155 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    317.4 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    1693.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1088 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    111 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    390 micro
  • β-karotin
    4435 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    107782 micro
  • Lut-zea
    1808 micro
Összesen 2182 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4773 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

A bulgurhoz

A paradicsomos szószhoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A bulgurhoz

  1. A padlizsánt kb. fél centis karikákra szeljük (aki nem szereti a héját, persze megpucolhatja előtte), egy tálba pakoljuk, megsózzuk, és állni hagyjuk.
  2. A bulgurt a rizshez hasonlóan felrakjuk főni.
  3. A paradicsompürét egy tálba öntjük, a hozzávalók közülfelszeleteljük, amit lehet, hozzáadjuk, és megfűszerezzük. Ha túl sűrű, öntünk hozzá egy kis vizet.
  4. Kinyomkodjuk a padlizsán levét, és lemossuk róla a sót.
  5. Az immár többnyirekihűlt bulgurhoz hozzákeverünkegytojást.
  6. Egy süthető edényt (esetemben jénait) kikenünk olívaolajjal, és belerétegezzük a bulgurt, rá a padlizsánt, aztán a szószt, és végül a durván lereszeltsajtot.
  7. A díszítőelemnek szánt paradicsomot karikákra szeljük, és szétterítjük a sajton, majd megszórjuk egy csipet oreganoval.
  8. 180°C-on előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 6907
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 15.

Ajánló

A trappistát itt is helyettesíthetjük bármilyen más közepesen lágy sajttal, nálam most épp ez volt itthon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hűtő-ürítő spontán recept, az épp meg nem romló élelmiszerekből ezt sikerült összehoznom. A bulgur miatt elég laktató, és 10 részre igazságosan közepes adagokra szét lehet osztani, persze ha nagyobb étvágyú a család, a létszám csökken. :)

Hozzávalók

A bulgurhoz

A paradicsomos szószhoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?