r
Nosalty Logó

Rakott karfiol csirkemellel és zöldbabbal

mari
Rakott karfiol csirkemellel és zöldbabbal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

703
Kalória
31.4g
Fehérje
30g
Szénhidrát
53.1g
Zsír
373.5g
Víz
187.2g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
10.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 703 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.4 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    484 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    567 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    373.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    385 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    486 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 703 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.5 g

Zsír

  • Összesen
    212.6 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6852.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1937 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    2137 mg
  • Nátrium
    2270 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    119.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1494.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1719 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    612 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1538 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1943 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2839 micro
Összesen 2811 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    233.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 95 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és forrásban lévő, ízesített (ételízesítő, fokhagyma, bors) vízbe dobjuk, és a forrástól számítva 3 perc múlva kivesszük, lecsöpögtetjük, és félretesszük.
  2. A karfiolos vízben a zöldbabot (ami most mirelit) szintén megfőzzük, és az újraforrástól számítva 3 perc múlva leszűrjük, és félretesszük.
  3. A csirkemellet csíkokra vágjuk, és besózzuk a csirkemell fűszersóval. Egy kis olajat forrósítunk, és beledobjuk a csirkemellcsíkokat. Megsütjük.
  4. Előveszünk egy jénait (én a Pataki tálat ajánlom ehhez), kikenjük egy kis vajjal és vékonyan beszórjuk a zsemlemorzsával.
  5. Letesszük az első sor karfiolt, rá a csirkemellet, zöldbabot, vajdarabkákat, tejfölt, reszelt sajtot
  6. Folytatjuk megint a karfiollal, csirkemell, zöldbab, vaj, tejföl, csak most megint megszórjuk egy kis zsemlemorzsával, és utána szórjuk meg a reszelt sajttal.
  7. Nem előmelegített sütőbe tesszük. Megvárjuk, míg összeforrnak a tálba tett anyagok, levesszük a tetőt és megvárjuk, míg a sajt aranybarna nem lesz.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Isteni finomak ezek a rakott dolgok. Mindenki hozzá tehet, elvehet, ízlés szerint. Én pl. azt az olajat is beleteszem, amibe a csirkemellet sütöttem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek