r
Nosalty Logó

NoCarb rakott zöldbab

NS
NoCarb rakott zöldbab
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

323
Kalória
43.8g
Fehérje
15.7g
Szénhidrát
8.1g
Zsír
384.6g
Víz
119.3g
Koleszterin
6.9g
Élelmi rost
9.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 323 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 647 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    464 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    384.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    857 micro
Összesen 323 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2152.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    602 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    769.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1019 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1714 micro
Összesen 647 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 54 kcal

Elkészítés

  1. A NoCarb tésztát kibontjuk, leöblítjük, megszórjuk flekken fűszerkeverékkel, majd hagyjuk kicsit állni. A zöldbabot feltesszük párolódni 2 dl sós vízben.
  2. A hagymát felkockázzuk, majd üvegesre pirítjuk a kókuszolajon.
  3. Hozzáadjuk a kockákra vágott csirkemellet, sózzuk, és keverés nélkül hagyjuk kicsit sülni, majd kb. fél deci vizet és fedőt teszünk rá, hogy elengedje a lábos alját. 5 percig még pároljuk, majd aprítóba tesszük, megdaráljuk.
  4. A joghurtban elkeverjük a mustárt, tojásfehérjéket, pár evőkanállal a bab párolóvizéből és még egy kis flekken fűszersót teszünk hozzá. Aprító hiányában botmixerrel is meg lehet dolgozni a csirkét, de akkor a joghurtos szósszal együtt, és csak kevés ideig mixelve lesz meg a darált hús állag. Húsdaráló birtokában talán a legegyszerűbb még nyersen darálni, de én ilyen eszközzel nem rendelkezem. :)
  5. A húst összekeverjük a roppanósra párolt zöldbabbal, meglocsoljuk a joghurtos szósszal, hőálló edénybe simítjuk, és 180-190 fokon megsütjük. Akkor van kész, ha szépen megpirult a teteje.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30x20

Fagyasztó leolvasztás során leltem a nagy zacskó tavalyi zöldbabra, fájt volna a szívem kidobni. Kevés alapanyagból élek így diétás időszakban, de vágytam valami jó fűszeresre, így született meg ez a recept.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...