Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maradék hús zöldségekkel

Maradék hús zöldségekkel
Maradék hús zöldségekkel
85 perc / előkészület: 40 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Körülnéztem a hűtőben, és ezeket találtam. Összeraktam, és rendkívül finom lett. Nagyon jó maradékfelhasználó recept. 

hozzávalók / 4 adag

  • maradék pörkölt, vagy bármilyen hús (ez kb 60-70 dkg volt)
  • fél bögre rizs
  • fél fej édes káposzta
  • 2 szál sárgarépa

A besamelhez:

  • 2 ek liszt
  • kb 10 dkg vaj (margarin)
  • 1 kis pohár tejföl vagy tej
  • só, bors
  • 2 tk ételízesítő
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst sós vízben majdnem készre főzzük, vagy készítünk egy párolt rizst, a kedvünktől függően.
  2. Amíg a rizs fő, feldaraboljuk a sárgarépát kb. kockacukor nagyságúra, a káposztát vékony csíkokra vágjuk, és sós vízben a répával együtt, majdnem puhára főzzük. 
  3. Amíg a zöldségek főnek, elkészítjük a besamelt.
  4. Vajon a lisztet enyhén, csak halvány zsemleszínűre pirítjuk, belekeverjük a tejfölt, vagy tejjel apránként csomómentesre keverjük. Ha tejföllel készítjük vízzel, vagy a zöldség főzőlevével méz sűrűségűre hígítjuk. 
  5. Egy jénai tálat vagy bármilyen sütőbe tehető edényt kivajazunk, és elosztjuk rajta a rizst, utána a pörköltet, erre kerülnek a félig megfőtt zöldségek, a tetejére pedig a besamel. Ételízesítővel vagy sóval, esetleg őrölt szerecsendióval a tetejét megszórjuk, és az edényt lefedve előmelegített sütőben, közepes lángon, kb 30-40 perc alatt készre főzzük. 
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x35 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 522
elküldve: 2
receptkönyvben: 30
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Rhode

Mióta szakács: 2012.04.15.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

maradék hús zöldségekkel és besamelmártással, zöldséges rakottas, maradékhúsos rakott egytál

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2018-01-11 17:20

Kedves dioevi!

Elnézést kérünk, átmeneti fennakadás történt, korrigáltuk a hibát, most már a teljes recept látható.
Köszönjük, hogy jelezte felénk a problémát.
Üdvözlettel:

Nosalty