Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás-sajtos csónak

Szalonnás-sajtos csónak
Szalonnás-sajtos csónak
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kitűnő tízórai az iskolás gyerekeknek.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 pohár langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojássárgáját, az élesztőt és a maradék tejet, és összegyúrjuk.
  3. Kb. 1 órán át kelni hagyjuk.
  4. Ha megkelt, akkor kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, és féltenyérnyi négyzeteket vágunk ki belőle.
  5. A közepébe nyomjuk a ketchupot és rátesszük a szalonna kockákat. A két végét összecsípjük, és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Sütőben kisütjük.
  7. Jó étvágyat kívánok!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 681
elküldve: 2
receptkönyvben: 98
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

István mester

Mióta szakács: 2013.09.03.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós párna, szalonnás papucs, szalonnás-ketchupos papucs

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

588
finomliszt 100 dkg
1 ek
cukor 3 ek
tej 5 dl
élesztő 42 g
tojássárgája 3 db
kolozsvári szalonna 25 dkg
ketchup 250 g
sajt 25 dkg