Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Extra puha marhahúsos-sajtos pizzagolyók

Extra puha marhahúsos-sajtos pizzagolyók
Extra puha marhahúsos-sajtos pizzagolyók
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni puha és omlós pizzagolyók, amik a legjobb társaitok lesznek egy-egy filmezős délutánon, de meccsnézéshez is tökéletes sörkorcsolyák lehetnek, ha pedig buliba készítjük el őket, garantáltan mindenki a receptet követeli majd!

hozzávalók / 8 adag

a különleges tésztához

a töltelékhez

a tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

a tészta

  1. A langyos tejhez keverjük a mézet, belemorzsoljuk a friss élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
  2. Közben egy nagy tálba kimérjük a lisztet, és elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk az olívaolajat, a habtejszínt és a felfuttatott élesztős tejet. Összegyúrjuk, amíg közepesen lágy tésztát kapunk.
  3. A tésztát egy tiszta konyharuhával lefedjük, és egy óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. Ha a tészta megkelt, és szép, szellősen lágy lett, belisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. Egy nagyobb, kb. 10-12 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk belőle, és ezt addig folytatjuk, amíg elfogy a tésztánk.

töltelék és összeállítás

  1. A töltelékhez a darált marhahúst a vajon megpirítjuk, ízlés szerint sózva-borsozva.
  2. A kis tésztaköröket megkenjük 1-1 kanál paradicsomszósszal. Erre jön egy kevés reszelt cheddar, szépen eloszlatva, majd 1-1 evőkanál a marhahúsból és egy-egy falat mozzarella.
  3. A tésztakorongok széleit középre hajtjuk, majd középen összecsippentjük, és amennyire csak tudjuk, összedolgozzuk, hogy ne folyhasson ki a töltelék.
  4. Egy nagy piteformát kivajazunk és kilisztezünk. A közepére helyezünk egy szuflé formát, és e köré pakoljuk fel a pizzagolyókat.
  5. A golyók tetejét bekenjük a felvert tojással, és megszórjuk még egy kevés cheddarral. 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 15 percet sütjük.
  6. Tálaláskor a középen lévő szuflé formába töltsük kedvenc szószunkat, és ebbe mártogatva fogyasszuk az omlós pizzagolyókat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 6 315
elküldve: 4
receptkönyvben: 119
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
777 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsos golyó

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

523
tej 1 dl
méz 2 ek
friss élesztő 25 g
finomliszt 45 dkg
1 kávéskanál
olívaolaj 2 ek
habtejszín 175 ml
vaj 2 ek
darált marhahús 40 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
paradicsomszósz 15 dkg
cheddar sajt 50 g
mozzarella 125 g
tojás 1 db
cheddar sajt 50 g