r
Nosalty Logó

Pizzás párnácska

pötyi64
Pizzás párnácska
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

779
Kalória
19.2g
Fehérje
79.8g
Szénhidrát
42g
Zsír
57.2g
Víz
110.5g
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
2.3g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 363 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1988.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1370 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 779 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115 g

Zsír

  • Összesen
    251.8 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    663 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11930.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1732 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    2521 mg
  • Nátrium
    7189 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    478.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    343.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2465 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1796 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    8221 micro
  • Lut-zea
    891 micro
Összesen 4669 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    931.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    642 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 363 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a sót, az ecetet, a vizet, a tojást, a borsot, és végül hozzámorzsoljuk a puha margarint. Jól összedolgozzuk.
  2. Elkészítjük a tölteléket: egy tálkába belerakjuk a ketchupot, a paradicsomsűrítményt, a sót, a cukrot, a pizza-fűszerkeveréket, a chilit (ha valaki nem szereti, el is hagyható), borsozzuk, végül hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát. Ezt is jól kikeverjük.
  3. A tésztánkat kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval (nagy pohárral) kiszúrjuk.
  4. A tészták közepébe kávéskanálnyi tölteléket teszünk, félbehajtjuk, és a széleit villa segítségével körbenyomkodjuk.
  5. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és a tetejüket megkenjük felvert tojással, végül megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe tolva megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x4

A sajtos-sonkás párnácska a lányaim egyik kedvence, mint utóbb kiderült, már nem csak az övék, hanem a kollégiumi szobatársaké is, akik már hiányolják. Mivel nem lehet olyan sűrűn csak ezt sütni, ezen ötlettől vezérelve, megcsináltam más tésztából ugyan, de pizzás változatban. Frissen-melegében a lányaim lemeózták, hát ezt sem kell kidobnom. :)

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...