Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizzás párnácska

Pizzás párnácska
Pizzás párnácska
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sajtos-sonkás párnácska a lányaim egyik kedvence, mint utóbb kiderült, már nem csak az övék, hanem a kollégiumi szobatársaké is, akik már hiányolják. Mivel nem lehet olyan sűrűn csak ezt sütni, ezen ötlettől vezérelve, megcsináltam más tésztából ugyan, de pizzás változatban. Frissen-melegében a lányaim lemeózták, hát ezt sem kell kidobnom. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

Bulikra, borozáshoz stb. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a sót, az ecetet, a vizet, a tojást, a borsot, és végül hozzámorzsoljuk a puha margarint. Jól összedolgozzuk.
  2. Elkészítjük a tölteléket: egy tálkába belerakjuk a ketchupot, a paradicsomsűrítményt, a sót, a cukrot, a pizza-fűszerkeveréket, a chilit (ha valaki nem szereti, el is hagyható), borsozzuk, végül hozzáadjuk az apró kockákra vágott sonkát. Ezt is jól kikeverjük.
  3. A tésztánkat kb. fél centi vastagra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval (nagy pohárral) kiszúrjuk.
  4. A tészták közepébe kávéskanálnyi tölteléket teszünk, félbehajtjuk, és a széleit villa segítségével körbenyomkodjuk.
  5. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és a tetejüket megkenjük felvert tojással, végül megszórjuk reszelt sajttal. Sütőbe tolva megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30x4 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 986
elküldve: 1
receptkönyvben: 378
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pizzás táska, pizzás papucs

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hoffmann margit
hoffmann margit Fri, 2014-01-03 18:35

KÖSZÖNÖM EZT A KIVÁLÓ RECEPTET, NAGYON EGYSZERŰ ÉS FINOM. A LEGUTÓBB, KOLBÁSZ TÖLTELÉKBŐL KIMARADT ÉS AZT TETTEM BELE, DE AZZAL IS ISTENI LETT.

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Fri, 2014-01-03 22:46

Kedves Margit!
Örülök , hogy ízlett. Kolbász töltelékkel én is ki fogom próbálni, jó ötlet! :)
Ezúton szeretnék Boldog új évet kívánni és további jó- sütést főzést!
Klári

sonce85
Sonce / sonce85 Tue, 2012-05-29 10:27

Kedves Pötyike64!

Ez egyszerűen zseniális!!Gratulálok!!!nagyon könnyen elkészíthető.Dupla adagot csináltam,és maradt mára is,még mindig nagyon puha :-)
Úgy örülök,hogy megtaláltam ezt a receptet :-)

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Tue, 2012-05-29 21:56

Kedves Sonce85!
Köszönöm a gratulációt!
Örülök, hogy elnyerte tetszésedet a receptem!:-)) én is a könnyen és gyorsan készíthető ételeket szeretem, így született meg ez is.Egyébként nagyon szívesen.
További jó sütés-főzést kívánok!
Pötyi

dettikedraga
dettikedraga Mon, 2012-03-05 19:16

Szia Pötyike!
Köszi a jó receptet, nálunk olyan szinten bevált hogy nincs olyan hét hogy ne kelljen süssem.Most azonban egy kicsit variáltam rajta, mert villával összetört pirított csirkemájjal töltöttem meg és így csibemájas táska lett!Úgy is király!Nagyon szép napot!Üdv.Detti

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Tue, 2012-03-06 22:47

Szia Detti!
Örülök, hogy kedvencé vált a receptem és , hogy ennyire kapós.:-)) Biztos finom csirkemájjal is , egyszer én is kifogom próbálni.:-))
További jó sütést - főzést kívánok!
Üdv.: Pötyi

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sat, 2011-03-05 19:16

Szia Ildibildi!
Nagyon örülök neki, hogy ízlik!:))
A lányaim is nagyon szeretik.
További szép napot!
Üdv: Pötyi

780
finomliszt 60 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 25 dkg
ecet 2 ek
víz 4 ek
tojás 2 db
2 teáskanál
bors 1 kk
ketchup 2 ek
sűrített paradicsom 1 ek
bors 0 ízlés szerint
1 csipet
cukor 0.5 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
pizza fűszerkeverék 1 teáskanál
gépsonka 5 dkg
sajt 10 dkg
tojás 1 db