Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-ricottás palacsintatekercsek

Spenótos-ricottás palacsintatekercsek
Spenótos-ricottás palacsintatekercsek
55 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spenót és a ricotta nagyszerű párost alkotnak. A taljánok leggyakrabban canelloniba töltik a belőlük készített krémet. Én most palacsintatekercseket készítettem. A látszólag könnyed kis falatkák ne tévesszenek meg senkit: igencsak tömény, laktató ételről van szó. Lehetelőleg ne vacsorára készítsük...

hozzávalók / 8 adag

A palacsintatésztához

A töltelékhez

ajánlat

Kínáljunk salátalevél mixet mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olívaolajon a fokhagyma és evőkanálnyi vaj társaságában megpároljuk a megtisztított, összevagdosott spenótleveleket. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Tálba tesszük.
  2. Miután kihűlt, hozzáadjuk a ricottát, mascarponét, zsemlemorzsát és parmezán kétharmadát. Összedolgozzuk.
  3. A palacsintákat megtöltjük a spenótos-ricottás krémmel, feltekerjük. MIndegyiket négy részre vágjuk.
  4. Egy hőálló tálat kivajazunk, és beleállítgatjuk a palacsintatekercseket, szorosan egymás mellé.
  5. A tetejét meghintjük a maradék sajttal, és vajforgácsokat teszünk rá.
  6. Forró sütőben sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 677
elküldve: 24
receptkönyvben: 779
elkészítve: 35/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csőben sült spenótos palacsintatekercsek, palacsintatekercsek spenóttal és ricottával

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ollocska
Ollocska / Ollocska Tue, 2015-04-21 11:16

megcsinaltam, tokeletes. tettem bele roquefortot is. a keramiaedeny aljat aszalt paradicsomon levo olajjal kentem ki. a kesz palacsintakra sutes elott ontottem tejszint is. melle jesalata,madarsalata,paradicsom,aszalt pari, olaj, balsamico parmezan salatakeverek.

kdnoncso
kdnoncso / kdnoncso Sun, 2014-07-20 18:25

Ez a recept, wow! :) Barátomnak készítettem el, aki fesztiválról érkezett haza félhalottan, másnaposan, és csak ennyit tudott mondani: "Úúú, te valami nagyon menőt csináltál. *omnomnom*" Utána aludt, mint a bunda. Igazán finom és laktató, köszönet a receptért!

nyariera
nyariera Fri, 2013-12-27 16:29

Kedves Petra! Egy ideje kajtatom a palacsinta-alapreceptedet, de úgy látom, hogy már nem elérhető a tartalom... Ebben a receptleírásban sem működik a hivatkozás. Megtennéd, hogy felteszed újra, vagy belinkeled, ha valahol elérhetem az arányok végett? Köszönöm előre is!

kripili
kripili / kripili Fri, 2012-09-14 12:38

Ez valami frenetikus:)))) én tettem bele pirított sonkát és kihagytam a rikottát és a mascarponét,a tetejére pedig besamel ment és reszelt sajt,valami csudiklassz kitaláció:) köszönet érte:)

403
finomliszt 25 dkg
tojás 3 db
tej 3 dl
napraforgó olaj 1 ek
szódavíz 1 dl
0 ízlés szerint
spenót 60 dkg
ricotta 25 dkg
mascarpone 12.5 dkg
szerecsendió 1 csipet
fokhagyma 1 gerezd
zsemlemorzsa 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
vaj 5 dkg
parmezán sajt 8 dkg