r
Nosalty Logó

Spenótos-ricottás palacsintatekercsek

Petra
Spenótos-ricottás palacsintatekercsek
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintatésztához

A töltelékhez

396
Kalória
15.6g
Fehérje
31.9g
Szénhidrát
22.3g
Zsír
106.8g
Víz
103.1g
Koleszterin
2.2g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 396 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 3163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A palacsintatésztához

A töltelékhez

Összesen 162 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    869.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    106.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3065 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6684 micro
Összesen 396 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.9 g

Zsír

  • Összesen
    178.3 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6958.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    2407 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    2074 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    255.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    854.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3066 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1010 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1021 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24519 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53471 micro
Összesen 3163 kcal
  • 9% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1252 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2730 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

A palacsintatésztához

  1. Kevés olívaolajon a fokhagyma és evőkanálnyi vaj társaságában megpároljuk a megtisztított, összevagdosott spenótleveleket. Sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Tálba tesszük.
  2. Miután kihűlt, hozzáadjuk a ricottát, mascarponét, zsemlemorzsát és parmezán kétharmadát. Összedolgozzuk.
  3. A palacsintákat megtöltjük a spenótos-ricottás krémmel, feltekerjük. MIndegyiket négy részre vágjuk.
  4. Egy hőálló tálat kivajazunk, és beleállítgatjuk a palacsintatekercseket, szorosan egymás mellé.
  5. A tetejét meghintjük a maradék sajttal, és vajforgácsokat teszünk rá.
  6. Forró sütőben sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A spenót és a ricotta nagyszerű párost alkotnak. A taljánok leggyakrabban canelloniba töltik a belőlük készített krémet. Én most palacsintatekercseket készítettem. A látszólag könnyed kis falatkák ne tévesszenek meg senkit: igencsak tömény, laktató ételről van szó. Lehetelőleg ne vacsorára készítsük...

További receptek

Gofri édesen

Kinek van kedve egy puha tésztájú, mégis roppanós külsejű, édes, gofrihoz? Legnagyobb szerencsénkre semmi extra dolgot nem kell felkutatnunk azért, hogy az asztalra kerüljön, mégis van ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek