r
Nosalty Logó

Spenótos rakott krumpli Gonoszka1 konyhájából

Gonoszka1
Spenótos rakott krumpli Gonoszka1 konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

630
Kalória
29.2g
Fehérje
41.8g
Szénhidrát
38.2g
Zsír
288.3g
Víz
245.2g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
7.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 5037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1867.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    479 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    288.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    681 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    440 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    254 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5111 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11153 micro
Összesen 630 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    233.6 g

Zsír

  • Összesen
    305.5 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1961 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14938.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    3831 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    988 mg
  • Foszfor
    3062 mg
  • Nátrium
    6781 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    334.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    2306.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5446 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    436 mg
  • D vitamin:
    366 micro
  • K vitamin:
    3518 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1811 micro
  • Kolin:
    1470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2035 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40889 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89228 micro
Összesen 5037 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    878 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1916 micro
Összesen 110 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit héjában és a tojásokat enyhén sós vízben megfőzzük.
  2. Közben a spenótot megtisztítjuk, alaposan megmossuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és 1,5 dkg kókuszzsíron (vagy más zsiradékon) megpároljuk, majd hozzáreszeljük a fokhagymát, és rögtön rátesszük a spenótot. Addig főzzük, ameddig a leve elfő. Közben sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk szerecsendióval.
  3. Ha a krumpli és a tojás megfő, akkor hideg vízzel leöblítjük, és megpucoljuk. A krumplit és a tojást is karikára vágjuk.
  4. Egy tepsit kikenünk 1,5 dkg kókuszzsírral (vagy más zsiradékkal). A krumpli felét belerendezzük, enyhén megsózzuk. A sajtokat lereszeljük. A tarját vagy sonkát csíkokra vágjuk.
  5. A tejet megmelegítjük. A vajat egy lábosba tesszük és felolvasztjuk, majd hozzátesszük a lisztet. 2-3 percig kevergetjük, majd a meleg tejjel felöntjük, és csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk. Besűrítjük 2-3 perc alatt. Ekkor lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a tejfölt, majd belekeverjük a sajtokat is.
  6. A tepsibe sorakoztatott krumplira kenjük a mártás felét. Erre rárendezzük a spenótot. Erre elosztjuk a csíkokra vágott tarját vagy sonkát és a karikákra vágott tojásokat. Erre rárendezzük a karikára vágott krumpli másik felét, és rákenjük a mártás másik felét.
  7. Sütőbe tesszük, és 210 fokon kb. 40-45 percig pirosodásig sütjük.
  8. Kockára vágva melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37

Ezt a finomságot készítettem ma ebédre. Az általam felhasznált hozzávalókkal az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 133 kalória van.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...