r
Nosalty Logó

Édesburgonyás gratin Lizinka konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Édesburgonyás gratin Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 613 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1226 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 172 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2019.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    730 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    518 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    5607 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 613 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4039.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    1460 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    1036 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    406.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1642 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    708 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    11214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1226 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    561.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1560 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat és az édesburgonyát tisztítás után vékonyan felkarikázzuk és külön-külön tányérra tesszük. A fokhagyma gerezdeket vékonyan felszeleteljük.
  2. Egy méretes tepsit, vagy hőálló üvegtálat körbekenünk egy ujjnyi vajjal. A tepsi aljára ide-oda fokhagyma szeletkéket rakunk. Erre rakosgatjuk az édesburgonyakarikák felét. Sózzuk, borsozzuk. Ráteszünk pár darab fokhagyma szeletet, vajdarabkákat. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  3. Erre rakjuk a burgonyakarikákat, amit szintén sózunk, borsozunk, fokhagyma és vaj darabokkal rakunk ki, majd megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Erre tesszük a maradék édesburgonyakarikákat, amit sózunk, borsozunk. Egy nagyobb tálban összekeverjük a tejszínt pici sóval, szerecsendióval és ráöntjük a burgonyák tetejére. Kezünkkel megütögetjük a forma alját, hogy az öntet egyenletesen elterüljön a burgonyakarikákon. Meghintjük bőven reszelt sajttal. Ide-oda vajdarabkákat teszünk.
  5. A tepsit befedjük alufóliával és előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 35 perc múlva levesszük az alufóliát és visszatesszük a tepsit a sütőbe annyi időre, hogy a gratin teteje aranybarnára süljön. A sütőből kivéve langyosra hűtjük. Kockákra vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 1152
  • Feltöltés dátuma: 2021. november 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édesburgonyás gratin Lizinka konyhájából
Lizinka_ 516 recept

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez történik, ha egy hónapig nem eszel húst és tejterméket

Egyre többen kezdik a hús elhagyásával az új évet: a Veganuár évről évre népszerűbbé válik, ami nem csoda, a húsfogyasztás visszafogása az egészségnek is jót tesz. Más kérdés, hogy a veganizmusnak milyen előnyei és hátrányai vannak – de az biztos, hogy rövid távon kifejezetten hasznos elhagyni az állati eredetű termékeket.