r
Nosalty Logó

Sajtos rakott krumpli, előfőzés nélkül

Nosalty
Sajtos rakott krumpli, előfőzés nélkül
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

666
Kalória
28.5g
Fehérje
27g
Szénhidrát
49.5g
Zsír
220.5g
Víz
354.7g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3999 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1333.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    274 mg
  • Nátrium
    841 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    220.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 666 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    170.8 g

Zsír

  • Összesen
    297.1 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7999.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    845 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1642 mg
  • Nátrium
    5048 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    161.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1322.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    354 micro
  • Kolin:
    1601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    217 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1782 micro
Összesen 3999 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat sós vízben megfőzzük, a burgonyát meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk, végül a kolbászt is felkarikázzuk.
  2. Egy tepsit vastagon kivajazunk, majd elkezdjük a rétegezést.
  3. Egy réteg burgonya, só-bors, egy réteg tojás, majd egy sor kolbász.
  4. Vastagon megkenjük tejföl felével, ráreszelünk egy-két gerezd fokhagymát, majd ismét sózzuk és borsozzuk.
  5. Megismételjük a sort a 3. lépésben leírtak szerint, majd egy utolsó réteg krumplival lefedjük.
  6. A tejföl másik felével zárjuk a sort. A sót és a borsot itt se felejtsük el!
  7. Fólia alatt 180 fokon kb. 60 percig sütjük, majd egy réteg szeletelt füstölt sajtot fektetünk a rakott krumplink tetejére, és fólia nélkül további 30 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x15

Burgonya, tejföl, tojás, kolbász. Igen, ez egy rakott krumpli recept lesz, egy kis csavarral! ;) Sajtos rakott krumpli, előfőzés nélkül. Imádjuk!

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek