Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás tészta Piros konyhájából

Spárgás tészta Piros konyhájából
Spárgás tészta Piros konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Éljen a spárga szezon!!! Korábban azt gondoltam, a spárga valami nagyon különleges bánásmódot igénylő, extra eledel, de ma már látom, hogy a legegyszerűbben elkészíthető ételek különleges alapanyaga.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Rendkívül gyors, egyszerű, mégis "elegáns" recept a spárga tavaszi ízével!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát előkészítjük: megmossuk, és a szára alsó részéből letörünk annyit, ameddig a fásabb rész tart. Ezt ahogy hajlítja az ember lehet érezni: pont ott fog letörni az alsó 2-3 cm, ahol kell. Ezután 3-4 cm-s darabokra felvágjuk.
  2. Kevés vajon, majd hozzáadott vízzel a spárgát ételízesítővel, sóval és cukorral megpároljuk.
  3. A szalonnát megpirítjuk, ezen a ponton lehet hozzátenni esetleg 10 dkg krémsajtot, kék sajtot, camembert-t szétdarabolva.
  4. Hozzátesszük a megpárolt spárgát. Megszórjuk kb. 2 evőkanál liszttel.
  5. Ráöntjük a tejszínt, majd ahogy kezd besűrűsödni annyi tejet, hogy a szósz elég folyós maradjon (a penne eléggé beszívja a szószt, ezért nem érdemes nagyon sűrűre csinálni).
  6. Kifőzzük a tésztát. Rákanalazzuk a spárgás szószt, a tetejére a parmezán sajtból késsel forgácsokat faragunk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 176
elküldve: 4
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Piros

Mióta szakács: 2013.03.22.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejszínes spárgás tészta, zöldspárgás penne, sajtos-tejszínes spárgás penne

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

571
zöldspárga 1 csomag
vaj 1 ek
ételízesítő 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
cukor 2 dkg
víz 2 dl
füstölt szalonna 10 dkg
finomliszt 1 evőkanál
főzőtejszín 2 dl
tej 1 dl
parmezán sajt 20 g
penne 25 dkg