Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spagetti karamellizált hagymával, fodros kellel és gorgonzolával

Spagetti karamellizált hagymával, fodros kellel és gorgonzolával
Spagetti karamellizált hagymával, fodros kellel és gorgonzolával
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta szerettem volna kipróbálni a messziföldről híres fodros kelt. Zöldségeseknél itthon sosem láttam, de aztán az egyik hipermarketben szembejött velem, csomagolt formában. Két receptet próbáltam ki vele, ez volt az egyik - és őszintén szólva még engem is meglepett, hogy mennyire isteni lett, csak szuperlatívuszokban tudok róla nyilatkozni. Mondjuk nyilván nem csak a fodros kel miatt, hanem sokat számított az édes hagyma, a karakteres balzsamecet és gorgonzola harmóniája is. Most a receptírás közben jött az ötlet, hogy még egy kis pirított tört dióval is megszórhattam volna.

(Eredeti recept itt.) 

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy serpenyőben melegítsük meg az olajat. Adjuk hozzá a vékony félkarikákra vágott lila hagymát, a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk.
  2. Pároljuk a hagymát kb. 10 percig, majd adjuk hozzá a cukrot, a chilipelyhet, a balzsamecetet (az eredeti receptben vörösborecet van, de itthon az épp nem volt - nem tudom, hogy azzal is ilyen isteni lett-e volna. :)) és az alaplevet. Főzzük további 10 percig.
  3. Menet közben egy fazékban forraljunk vizet, sózzuk, majd főzzük ki benne a spagettit. Az utolsó, kb. 4 percre adjuk hozzá a nagyobb darabokra vágott fodrost kelt. (Tudom, ez nekem is furcsán hangzott elsőre, de teljesen bevált.)
  4. Ha megfőtt a tészta, szűrjük le, a főzővizéből mentsünk el 1 dl-t, majd ezzel - és természetesen a fodros kellel - együtt tegyük a hagymás-ecetes mixtúrához a serpenyőbe, és forgassuk át. Adjuk gyorsan hozzá a kezünkkel törve a gorgonzola felét, keverjük át, hogy kicsit összeolvadjon, krémesítsen.
  5. Frissen, a maradék sajtot rátörve tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 382
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

BodonJudit

Mióta szakács: 2013.12.13.
28 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spagetti fodros kellel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atarkoi
atarkoi Wed, 2018-07-18 17:00

Kedves Judit!
A legjobbkor jott a recepted. Tele vagyok fodros kellel a kertemben es holnap biztos, hogy elkeszul ez az igen guszta recept :) Koszonom, udv Andrea

608
spagetti tészta 80 g
fodros kel 50 g
lila hagyma 1 kis db
gorgonzola 50 g
olívaolaj 1 ek
zöldség alaplé 50 ml
nádcukor 1 teáskanál
kakukkfű 1 teáskanál
chilipehely 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
balzsamecet 2 ek