Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás tejszínes tavaszi gnocchi

Spárgás tejszínes tavaszi gnocchi
Spárgás tejszínes tavaszi gnocchi
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ajándékba kaptam két csomag spárgát, nem tudtam mit kezdjek vele. A hűtő teli volt friss, tavaszi zöldekkel, így jött létre ez az étel. Egyedül az újhagymát hiányolom belőle, de majd legközelebb.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A zöld spárgát lesikáljuk, a fehéret vékonyan megtisztítjuk, 3-4 centis darabokra vágjuk, pár percre forró vízbe dobjuk. A karalábét csíkokra, a sárgarépát kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk.
  2. Egy edénybe pakoljuk a hagymákat, ráolvasztjuk a vajat, pár percig kevergetve sütögetjük. Hozzáadjuk a fűszereket, egy kevés sót, római köményt, tárkonyt, és megszórjuk őrölt chilipehellyel, ennek hiányában bármilyen bors megteszi.
  3. Rádobáljuk a zöldségeket, pár percig folyamatosan kevergetjük. Kevés vizet öntünk alá, lefedjük, 5 percig fedő alatt pároljuk. Ez idő alatt feltesszük a vizet forrni, ha felforrt, kevés sót teszünk bele, majd belerakjuk a gnocchit. (Én idő hiányában boltit használtam, fél kg-os kiszerelést, pár perc alatt feljönnek a víz tetejére, és le is lehet szűrni. Természetesen házi gnocchival még finomabb.)
  4. Ha kicsit puhultak a zöldségek, rájuk öntjük a főzőtejszínt, és rákanalazzuk a tejfölt, ezzel még 5-10 percig fedő alatt tovább puhítjuk őket.
  5. Ha minden zöldség megpuhult, belekeverjük a készre főzött gnocchit, hogy újra átmelegedjen.
  6. Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 064
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tüttyentős Püttyike

Mióta szakács: 2013.02.12.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zöldséges tejszínes gnocchi, tejszínes gnocchi spárgával, spárgás tejszínes krumplinudli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

383
fehér spárga 50 dkg
zöldspárga 50 dkg
karalábé 2 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
zöldborsó 10 dkg
gnocchi 50 dkg
főzőtejszín 100 ml
tejföl 2 ek
margarin 2 ek
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
római kömény 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
chilipehely 0 ízlés szerint