r
Nosalty Logó

Fokhagymás-gombás gnocchi parmezánnal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Monique
Fokhagymás-gombás gnocchi parmezánnal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3220.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    2802 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    377 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 1139 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6440.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    5604 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    210.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    753 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2509 micro
Összesen 2280 kcal
  • 5% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gnocchi tésztát megfőzzük, hideg vízzel leöblítjük, félretesszük.
  2. A gombákat tetszés szerinti formára összevágjuk.
  3. A vöröshagymát apróra kockázzuk, és egy serpenyőben az olívaolajon pár perc alatt barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a 3apróra vágott fokhagymát, és egy perc után hozzáadjuk a gombát is. Kb. 10 percig pároljuk.
  4. Sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, és lefedvekb. 10 percig pároljuk.
  5. A krémsajtot óvatosan hozzákeverjük.
  6. A tejszínt a liszttel egy habverővel csomómentesre kikeverjük, és hozzáadjuk a krémsajtos gombához, miközben folytonosan kevergetjük.
  7. Amikor elkezd besűrűsödni, levesszük a tűzről.
  8. A tésztát átmelegítjük, a tetejére adagoljuk a krémsajtos-gombás szószt, megszórjuk a maradék frissen darabolt fokhagymával, reszelt parmezánnal és darabolt friss petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8490
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 03.

Ajánló

Csirkemellet is lehet a gombához adni, és minél többféle gombával készül, annál finomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Monique 73 recept

Ezt a gombás szószt már sokszor készítettem el spagetti tésztával, de egy napon gondoltam, egy kicsit újítok, és kipróbálom gnocchival is, azóta mindig ezzel készítem. Mondhatom, ez a tészta különlegessé teszi az ételt. Nagyon finom és laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!