Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás gnocchi

Szalonnás gnocchi
Szalonnás gnocchi
43 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem vagyok profi gnocchi készítő, valójában most próbálkoztam vele először. Pár napja tarját sütöttem tepsiben zöldségekkel együtt, de egy kicsit elméreteztem a mennyiséget, mert a husi pillanatok alatt elfogyott, viszont a zöldség egy része megmaradt. Gondolkodtam egy ideig, hogy lehetne újra felhasználni valamihez, hogy ne legyen unalmas, majd a tv-ből jött a megoldás: egy műsorban sütőtökös gnocchi-t készítettek, gondoltam, ugyan miért ne működne ez akár maradék répával, zellerrel és hasonlókkal? :) 

Nem mondom, hogy egy 10 perces művelet, de ha van rá időnk, mégis érdemes elkészíteni, mert a végére egy nagyon laktató, ízes és gusztusos étel lett belőle, ráadásul újrahasznosított alapanyagokból. Ami nem mellesleg egy nagyon szuper érzés, hogy semmit sem kellett kidobni.. :) 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A maradék (kb. fél kg) főtt vagy sült zöldségeket megmelegítjük, feldaraboljuk még kisebbekre, majd az egészet pürésítjük.
  2. Ezután hozzáadunk egy tojást, kb. 2 nagy csipet sót, és annyi lisztet, amennyit felvesz. (Nem mértem le előre, mivel én sem tudtam pontosan, mennyi fog kelleni, de úgy nagyjából 6-7 púpos evőkanál biztosan volt. Nekem elég sok lisztet felvett, és végig ragacsos állagú volt, talán azért, mert ez eleve zsiradékon sült zöldségekből készült, viszont gondolom, a hagyományosan főtt krumpliból készült változatba nem kell ennyire sok.)
  3. Miután sikerült egy nagyjából formázható, és már kevésbé ragacsos gombócot gyúrni, letakarjuk, és betesszük a hűtőbe kb. 10-15 percre.
  4. A hűtőből kivéve, kisebb gombócokat készítünk belőle, még ezt is kicsit körbelisztezve, majd a gombócokat egyesével, kb. 2 cm átmérőjű hengerekké sodorjuk. Ezeket egy derejevágóval kb. 2 centis darabokra vágjuk, és a már közben felforralt sós vízben nagyjából 15-20 darabonként megfőzzük. Akkor jó, amikor már feljön a víz tetejére.
  5. Egy serpenyőben megsütjük a nagyon apró kockákra vágott szalonnát, és mikor már félig kész van, hozzátesszük a főtt gnocchikat. Kb. 5-8 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett, a forró zsíron átforgatjuk az egészet, majd tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 633
elküldve: 1
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorciiii

Mióta szakács: 2015.08.12.
12 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás gnocchi maradék zöldségekből, olasz krumpligombóc, házi gnocchi szalonnával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

592
burgonya 25 dkg
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 1 közepes db
finomliszt 20 dkg
mangalica szalonna 10 dkg
2 kávéskanál
tojás 1 db