Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás-spenótos csirke quiche

Spárgás-spenótos csirke quiche
Spárgás-spenótos csirke quiche
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előző estéről maradt megbontva egy üveg finom fehérbor, a piacon pedig csirkét, spárgát és spenótot kaptam nagyon szépeket. Valamint szülinapomra végre megkaptam a rég áhított sütőgyöngyöket, amiket muszáj voltam azonnal kipróbálni.:)

hozzávalók / 4 adag

Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)

  • 15 dkg liszt (én ebből 5 dkg graham-lisztet használtam)
  • 10 dkg hideg vaj
  • kevés víz

Töltelékhez:

  • 3 csirke alsócomb felkockázva
  • 1 cs spárga
  • 1 fej hagyma
  • 2 marék spenót
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek mustár
  • 2 dl fehérbor
  • 1 tojás
  • fehérbors
  • kakukkfű
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tésztát készítjük el, mivel ez egy omlós tészta, gyorsan kell dolgozni, nehogy felmelegedjen a kezünktől a vaj. Kimérjük a lisztet, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon.
  2. Berakjuk a hűtőbe pihenni - a könyv szerint 2 órát minimum pihennie kéne, de én csak annyi időt hagytam neki, míg a tölteléket elkészítettem.
  3. A töltelék: Készítsük elő a zöldségeket, daraboljuk fel a spárgát - a fejét rakjuk külön, mert annak kevesebb idő kell, a spenótleveleket mossuk meg. Közben a sütőt bekapcsolhatjuk 200°C-ra.
  4. A csirkecombokat csontozzuk ki és kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, és serpenyőben süssük aranybarnára
  5. Miközben a csirke pirul, vegyük elő a tésztát, nyújtsuk ki, és egy béleljünk ki vele egy torta- vagy piteformát, hogy szép pereme legyen. Sütőpapírral béleljük ki, és szórjunk bele nehezéket (én most kaptam szülinapomra klassz kis sütőgyöngyöket, de száraz bab vagy lencse is megteszi), majd 200°C-on 8 percig elősütjük.
  6. Ha a csirke megpirult, szedjük ki egy tányérra.
  7. A spárgát dobjuk a serpenyőbe, és süssük 5-10 percig a csirkéből kisült zsíron. Az utolsó 3 percre hozzáadhatjuk a spárgafejeket is, majd ezt is szedjük ki a tányérra.
  8. Közben a tészta alapunk elkészült, ne hagyjuk a sütőben.:) Szedjük ki belőle a nehezéket, és töltsük meg a csirkével és spárgával.
  9. A serpenyőbe öntsük bele a bort, mustárt és tejszínt, adjuk hozzá a spenótot, és fonnyasszuk meg.
  10. Ha kellően összeesett a spenót, vegyük le a serpenyőt a tűzről, üssük bele a tojást, keverjük jól el, és mehet ez is a tortánkra.
  11. Ezután mehet is a sütőbe, 180°C-on süssük 25 percig.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 938
elküldve: 3
receptkönyvben: 54
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Neeta

Mióta szakács: 2013.05.05.
19 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkehúsos-zöldséges pite, csirkés quiche, spenótos-spárgás quiche csirkehússal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!