r
Nosalty Logó

Spárgás-spenótos csirke quiche

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Neeta
Spárgás-spenótos csirke quiche
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)

Töltelékhez

Összesen 571 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)

Töltelékhez

Összesen 2280 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)

Töltelékhez

Összesen 128 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    269.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    951 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1854 micro
Összesen 571 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84.3 g

Zsír

  • Összesen
    134.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2636 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    472 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1152 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1078.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1293 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    337 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    425 mg
  • Retinol - A vitamin:
    974 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    3805 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7418 micro
Összesen 2280 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 128 Kcal

Hozzávalók

Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)

  1. Először a tésztát készítjük el, mivel ez egy omlós tészta, gyorsan kell dolgozni, nehogy felmelegedjen a kezünktől a vaj. Kimérjük a lisztet, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Annyi vizet adunk hozzá, hogy összeálljon.
  2. Berakjuk a hűtőbe pihenni - a könyv szerint 2 órát minimum pihennie kéne, de én csak annyi időt hagytam neki, míg a tölteléket elkészítettem.
  3. A töltelék: Készítsük elő a zöldségeket, daraboljuk fel a spárgát - a fejét rakjuk külön, mert annak kevesebb idő kell, a spenótleveleket mossuk meg. Közben a sütőt bekapcsolhatjuk 200°C-ra.
  4. A csirkecombokat csontozzuk ki és kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, és serpenyőben süssük aranybarnára
  5. Miközben a csirke pirul, vegyük elő a tésztát, nyújtsuk ki, és egy béleljünk ki vele egy torta- vagy piteformát, hogy szép pereme legyen. Sütőpapírral béleljük ki, és szórjunk bele nehezéket (én most kaptam szülinapomra klassz kis sütőgyöngyöket, de száraz bab vagy lencse is megteszi), majd 200°C-on 8 percig elősütjük.
  6. Ha a csirke megpirult, szedjük ki egy tányérra.
  7. A spárgát dobjuk a serpenyőbe, és süssük 5-10 percig a csirkéből kisült zsíron. Az utolsó 3 percre hozzáadhatjuk a spárgafejeket is, majd ezt is szedjük ki a tányérra.
  8. Közben a tészta alapunk elkészült, ne hagyjuk a sütőben.:) Szedjük ki belőle a nehezéket, és töltsük meg a csirkével és spárgával.
  9. A serpenyőbe öntsük bele a bort, mustárt és tejszínt, adjuk hozzá a spenótot, és fonnyasszuk meg.
  10. A serpenyőbe öntsük bele a bort, mustárt és tejszínt, adjuk hozzá a spenótot, és fonnyasszuk meg.
  11. Ezután mehet is a sütőbe, 180°C-on süssük 25 percig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3228
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Előző estéről maradt megbontva egy üveg finom fehérbor, a piacon pedig csirkét, spárgát és spenótot kaptam nagyon szépeket. Valamint szülinapomra végre megkaptam a rég áhított sütőgyöngyöket, amiket muszáj voltam azonnal kipróbálni.:)

Hozzávalók

Tésztához: (Julia Child-féle quiche alaptészta)

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek