Quiche padlizsánnal és sajttal
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tomatotree

adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
Az alaphoz
-
50g finomliszt182 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
13g tej7 kcal
A rakományhoz
-
100g padlizsán24 kcal
-
25g paprika4 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
-
17g bacon67 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
38g tejföl74 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
13g füstölt sajt41 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
Összesen
736
Kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
Az alaphoz
-
200g finomliszt728 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
7g só0 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
50g tej28 kcal
A rakományhoz
-
400g padlizsán95 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
-
68g bacon267 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
150g tejföl297 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
50g füstölt sajt164 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
Összesen
2943
Kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
Az alaphoz
-
12.8g finomliszt47 kcal
-
6.4g vaj46 kcal
-
0.4g só0 kcal
-
0.1g ecet0 kcal
-
3.2g tej2 kcal
A rakományhoz
-
25.6g padlizsán6 kcal
-
6.4g paprika1 kcal
-
5.8g lilahagyma2 kcal
-
4.4g bacon17 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
10.6g tojás13 kcal
-
9.6g tejföl19 kcal
-
3.2g sajt11 kcal
-
3.2g füstölt sajt10 kcal
-
1g finomliszt3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
6.4g paradicsom1 kcal
Összesen
187
Kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 49.1 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 238 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1501.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 277 mg
-
Nátrium 951 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 228.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 332 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 35 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 145 mg
-
Retinol - A vitamin: 312 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 329 micro
Összesen
736
Kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 84.8 g
Zsír
-
Összesen 196.5 g
-
Telített zsírsav 90 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 63 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 950 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6004.6 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 146 mg
-
Kálcium 748 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1106 mg
-
Nátrium 3802 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.6 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 913.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1328 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 95 mg
-
D vitamin: 140 micro
-
K vitamin: 49 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 579 mg
-
Retinol - A vitamin: 1249 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 884 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1318 micro
Összesen
2943
Kcal
- 6% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 384.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 165 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
187
Kcal
Hozzávalók
Az alaphoz
-
20 dkg finomliszt
-
10 dkg vaj
-
1 tk só
-
1 tk ecet
-
5 ek tej
A rakományhoz
-
1 db padlizsán
-
1 db lilahagyma
-
4 szelet bacon
-
2 ek olívaolaj
-
3 db tojás
-
15 dkg tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
-
bors ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
Elkészítés
Az alaphoz
- A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, belereszeljük a hideg vajat. Az ecetet a tejbe csepegtetjük, majd a végén összegyúrjuk a tésztát (igen, tojás nélkül). Legalább 1 órán át hideg helyen pihentetjük.
- A padlizsánt megmossuk felkockázzuk, és besózzuk.
- Közben felcsíkozzuk a bacont, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát és a feldarabolt paprikát. Fűszerezzük ízlés szerint borssal, én még egy kis toszkán fűszerkeveréket tettem bele (ami tartalmaz szárított fokhagymadarabokat, bazsalikomot, oreganot és chilipelyhet, tehát pikánsan csípős).
- Ha a padlizsán már eleget izzadt, kissé kicsavarjuk, rádobjuk a hagymás-paprikás keverékre, és rövid idő alatt nem túl löttyedtre pároljuk.
- Amikor a tészta kipihente magát, kb. 25 cm átmérőjű körré kinyújtjuk. A kivajazott quiche formába beleterítjük, körben a szélét egyenesre igazítjuk, villával megszurkáljuk és rózsaszínűre sütjük.
- Míg sül, felverjük a 3 tojást pici sóval és borssal, hozzáadjuk az evőkanálnyi lisztet és a tejfölt.
- Ha a tészta rózsaszínűre sült, kivesszük a sütőből, bekenjük a tojásos keverékkel, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a sült zöldségeket. A tojásos masszába beleszórjuk a reszelt sajtokat, és az egészet ráöntjük a zöldségekre.
- Paradicsomkarikával díszítjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 377
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 23041
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.
Ajánló
A tésztából nyugodtan gyúrhatunk dupla mennyiséget egyszerre, és a felét elfagyaszthatjuk. A fűszerezés tetszés szerinti. A tejbe öntött ecettől a tészta omlósabb lesz. Frissen és később melegítve is jó, hidegen még nem próbáltam. Ha nincs kerámia quiche-formánk, szerintem kapcsos tortaformában vagy tepsiben ugyanígy süthető, fő, hogy legyen egy kis pereme a tésztának.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

Tomatotree
261 recept
Gyorsan össze kellett ütni valami ehetőt. Márpedig a padlizsán nemcsak hogy ehető, de számomra minden formájában fejedelmi kaja. :))
Hozzászólások (7)
Bocsánat, nagyon tetszik, csak a vége nekem furcsa. A tojásos kutyulékkal megkenjük a kisült tésztát el?ször, aztán ugyanebbe a kutyulékba keverjük a sajtot és ráöntjük. Lehet, hogy figyelmetlen voltam, de nem értem, ill. a tapasztalat alapján én a tetejére önteném és aztán természetesen visszatenném még a süt?be..... ???
Igazad van, tényleg nem írtam egyértelm?en. Szóval: a tojásos kutyulék EGY RÉSZÉVEL kenjük meg a tésztát. (Az én receptem így szól, ez szerintem egyfajta szigetelés, hogy a tészta ne ázzon el.) Aztán rápakoljuk a zöldségrakományt, és a tojásos cucc maradékába megy a reszelt sajt, és ezt a keveréket öntjük a zöldségekre. Természetesen sütjük, amíg kicsit megpirul, vagy legalábbis átsül. De szerintem, ha a felvert tojásba mindent egyszerre beleteszel és ráöntöd a tésztára, akkor is ugyanez lesz az eredmény. :))
Akkor hozzá is fogok!
Köszönöm, sikert arattam vele vacsorára, igaz közvetlenül a tésztára nem tettem, csak az egész öntetet a tetejére, és néhány percig a süt?ben átsütöttem. Nagyon ízlett, bekerült a receptjeim közé!
Örülök! Annak is, hogy ízlett, meg annak is, hogy kiderült: lehet máshogy is! :))
szia! most fogom kiprobalni a receptet, de csak ahogy olvasom, es mar keszitem is, most latom, h bacon es tejfol is kell bele. mondjuk tejfol nincsen itthon, gondolom, jo a kefir is :) ja igen, tejfol, mennyi tejfol? egy egesz? :) ne hargudj, csak a hozzavalokban nem lattam, se a tojast, se a tejfolt :) az elozoleges elolvasaskor is csak a tojas jutott el a tudatomig :) megoldom, nagyon raindultam az izere a fejemben, szoval most megcsinalom :) egyeletemegyhalalom :)
Lehet, mostanra kicsit elkéstem a válasszal,de remélem, még életben vagy! :)) Nem telefonról olvastad? Mert ott nem lehet lejjebb görgetni a hozzávalókat, egyébként ott van minden, a frászt hoztad rám, hogy bénán tettem fel. :)) Hogy sikerült?
Szia! Most találtam meg ezt az íncsiklandozó receptet! :) Az lenne a kérdésem,hogy pite tálban is lehet sütni vagy csak quiche süt?ben? ?szintén szólva nem is tudom milyen ez a süt?. De úgy látom,hogy nagyon hasonlít a pite süt?re. Mindenesetre ki kell próbálnom,mert nagyon guszta! :) További jó sütögetés! :)
Szia! Hú de gáz, én ezt "kissé" megkésve találtam meg, és csak remélni tudom, hogy feltaláltad magad! Amikor dupla adagot csináltam, az egyiket kapcsos tortaformában sütöttem, úgyhogy szerintem a pitesüt? is jó. A quiche süt? amúgy kerámia. Szép hétvégét! Gigi
Kis családom legújabb kedvenc étele! Eddig a sajttorta volt az els? számú, de megd?lt a nyer? sziréiája. Minden elismerésem Tomatotreenek, és nagy öröm számomra, hogy megtaláltam a receptjeit, mert teljesen kompatibilis az ízlésünk! :D
Fülig ér a szám a hozzászólásodtól, kedves Mytzee és örülök, hogy hasonló az ízlésünk!!! :)) Köszönöm! Hát akkor süssünk-f?zzünk! :))