r
Nosalty Logó

Quiche padlizsánnal és sajttal

Tomatotree
Quiche padlizsánnal és sajttal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Az alaphoz

A rakományhoz

736
Kalória
21.2g
Fehérje
53.1g
Szénhidrát
49.1g
Zsír
228.4g
Víz
237.5g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
7.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alaphoz

A rakományhoz

Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alaphoz

A rakományhoz

Összesen 2943 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Az alaphoz

A rakományhoz

Összesen 187 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    951 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    228.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    312 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 736 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    196.5 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    950 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6004.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    1106 mg
  • Nátrium
    3802 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    212.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    913.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1328 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    579 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1249 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    884 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1318 micro
Összesen 2943 kcal
  • 6% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    165 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 187 kcal

Elkészítés

Az alaphoz

  1. A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a sót, belereszeljük a hideg vajat. Az ecetet a tejbe csepegtetjük, majd a végén összegyúrjuk a tésztát (igen, tojás nélkül). Legalább 1 órán át hideg helyen pihentetjük.
  2. A padlizsánt megmossuk felkockázzuk, és besózzuk.
  3. Közben felcsíkozzuk a bacont, kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát és a feldarabolt paprikát. Fűszerezzük ízlés szerint borssal, én még egy kis toszkán fűszerkeveréket tettem bele (ami tartalmaz szárított fokhagymadarabokat, bazsalikomot, oreganot és chilipelyhet, tehát pikánsan csípős).
  4. Ha a padlizsán már eleget izzadt, kissé kicsavarjuk, rádobjuk a hagymás-paprikás keverékre, és rövid idő alatt nem túl löttyedtre pároljuk.
  5. Amikor a tészta kipihente magát, kb. 25 cm átmérőjű körré kinyújtjuk. A kivajazott quiche formába beleterítjük, körben a szélét egyenesre igazítjuk, villával megszurkáljuk és rózsaszínűre sütjük.
  6. Míg sül, felverjük a 3 tojást pici sóval és borssal, hozzáadjuk az evőkanálnyi lisztet és a tejfölt.
  7. Ha a tészta rózsaszínűre sült, kivesszük a sütőből, bekenjük a tojásos keverékkel, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a sült zöldségeket. A tojásos masszába beleszórjuk a reszelt sajtokat, és az egészet ráöntjük a zöldségekre.
  8. Paradicsomkarikával díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24

Gyorsan össze kellett ütni valami ehetőt. Márpedig a padlizsán nemcsak hogy ehető, de számomra minden formájában fejedelmi kaja. :))

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...