r
Nosalty Logó

Sonkás quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Juci
Sonkás quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 6522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 219 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    171 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    541 micro
  • α-karotin
    319 micro
  • β-karotin
    1307 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    958 micro
Összesen 817 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    169.7 g

Zsír

  • Összesen
    486.1 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    117 g
  • Koleszterin
    1378 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5938.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    1644 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2224 mg
  • Nátrium
    1443 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1368.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5303 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    560 micro
  • Kolin:
    1146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4325 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    10459 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    7666 micro
Összesen 6522 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    258 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A keverőgép táljába tesszük a tészta hozzávalóit, a margarint kisebb darabokban. A dagasztáshoz való keverőlapáttal keverni kezdjük.
  2. Kanalanként hozzáadjuk a hideg vizet. Ha összeállt a tészta, fóliába tekerve, a hűtőbe tesszük. ( Előző nap is elkészíthető, nem lesz semmi baja.)
  3. Amíg pihen a tészta, lobogó forró, sós vízben 3 percig főzzük a rózsáira szedett és félbevágott brokkolit, kivesszük, félretesszük.
  4. A feldarabolt gombát pici olajon pár percig megdinszteljük. Félretesszük.
  5. Olajon félig megdinszteljük a karikára vágott póréhagymát, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát.
  6. Beletesszük a felkockázott sonkát, és pár percig összesütjük, míg a répa is megpuhul.
  7. Hozzáadjuk a brokkolit és a gombát. Összekeverjük, ízlés szerint megsózzuk, 1-2 percig sütjük. Elzárjuk, hagyjuk kicsit hűlni.
  8. Előkészítünk 2 db 25 cm átmérőjű hőálló, alacsony peremű kerek sütőtálat.
  9. A tésztát elfelezzük, és kinyújtjuk annyira, hogy a tálak szélére is jusson.
  10. Belehelyezzük a tálakba. Egy belső tálat kapunk a tésztából.
  11. Elfelezzük az elkészített belevalókat, és szétosztjuk a tálakba.
  12. Felverjük a 6 tojást a fél liter főzőtejszínnel, ízlés szerint sózva és a reszelt sajttal megszórva. A két tálba osztjuk.
  13. Előmelegített sütőben sütjük.
  14. Melegen is és hidegen is kiváló. Friss idénysalátát kínáljunk hozzá. Ebből a mennyiségből 16 szelet nagyon finom quiche lesz. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15557
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 04.

Ajánló

Bármikor, vendégvárónak, előételnek kiváló. Elkészíthető gluténmentes lisztből lisztérzékenyeknek is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvét utáni első hétvégére esett most a születésnapom. Úgy gondoltam, a maradék sonkának remek alkalom az elpusztítására Nem a születésnapom ideje változott meg, hanem a Húsvét vándorol :).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?