r
Nosalty Logó

Barackos lepény zöldfűszeres krémsajttal

Rosanics Petra
Barackos lepény zöldfűszeres krémsajttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

zöldfűszeres krémsajt

barackos pite

408
Kalória
6.7g
Fehérje
29.7g
Szénhidrát
29.8g
Zsír
91.8g
Víz
-
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
14.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

zöldfűszeres krémsajt

barackos pite

Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

zöldfűszeres krémsajt

barackos pite

Összesen 3259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

zöldfűszeres krémsajt

barackos pite

Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    238.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    237.5 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    734.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    5180 micro
  • β-crypt
    630 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 3259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

zöldfűszeres krémsajt

  1. A mentát, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, valamint sót és borsot egy mozsárba teszünk. Meglocsoljuk alaposan oílvaolajjal és némi mézzel, majd összezúzunk, hogy pesztószerű, ám annál hígabb szószt kapjunk.
  2. Egy nagy tálba kanalazzuk a mascarponét és a krémsajtot, majd hozzáadjuk a zöldfűszeres szószunkat és alaposan kikeverjük. (Pár kanálkával esetleg a tálaláshoz félretehetünk a zöld szószból.)

barackos pite

  1. A lepényhez bármilyen barackfélét használhatunk, nálunk most őszi- és sárgabarack került bele. A lényeg, hogy a magtalanított barackfeleket keresztben vágjuk vékony szeletekre, amiket oldalra kicsit "elcsúsztatva" fogunk a pite tetejére tenni.
  2. Amikor a barackokkal előkészültünk, terítsük ki a leveles tésztát egy sütőpapíros tepsire és kenjük meg a zöldfűszeres krémmel. Nem baj, ha marad belőle, tegyük félre (remek a reggeli pirítósra vagy akár tésztaszósznak is), fontosabb, hogy ne álljon túl vastagon a krém a tésztán, mert akkor a sütőben le fog olvadni róla.
  3. Ezután szépen terítsük be a krémmel lekent tészta felületét a barackszeletekkel. Lehetőleg minél kevesebb rész maradjon szabadon!
  4. 185 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük a barackos lepényünket. Utána hagyjuk pár percet pihenni is hűlni.
  5. A kész lepényt díszítsük balzsamecetes krémmel és mézzel, kanalazzunk rá a maradék zöldfűszeres szószból, szórjunk rá kevés aprított pisztáciát és tegyünk rá pár levél bazsalikomot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p

Ezt a vizuálisan csodaszép barackos pitét bárki elkészítheti, ráadásul nem is igényel sok időt! A barackok önmagukban is remekül érvényesülnek bármilyen tésztára rásütve, de ennek a receptnek a bűbája, hogy a vékonyra szelt gyümölcs alá mennyei zöldfűszeres sajtkrémet rejtettünk, ami remek páros képez az édes-savanykás csonthéjassal. Kipróbálni és aztán újra- és újrasütni határozottan ér!

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...