r
Nosalty Logó

Barackos lepény zöldfűszeres krémsajttal

Rosanics Petra
Barackos lepény zöldfűszeres krémsajttal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

zöldfűszeres krémsajt

barackos pite

408
Kalória
6.7g
Fehérje
29.7g
Szénhidrát
29.8g
Zsír
91.8g
Víz
-
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
14.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

zöldfűszeres krémsajt

barackos pite

Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

zöldfűszeres krémsajt

barackos pite

Összesen 3259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír

zöldfűszeres krémsajt

barackos pite

Összesen 204 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    79 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 408 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    238.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1282 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    565 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    237.5 g
  • Cukor
    117 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    734.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    483 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    5180 micro
  • β-crypt
    630 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 3259 kcal
  • 4% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 204 kcal

Elkészítés

zöldfűszeres krémsajt

  1. A mentát, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, valamint sót és borsot egy mozsárba teszünk. Meglocsoljuk alaposan oílvaolajjal és némi mézzel, majd összezúzunk, hogy pesztószerű, ám annál hígabb szószt kapjunk.
  2. Egy nagy tálba kanalazzuk a mascarponét és a krémsajtot, majd hozzáadjuk a zöldfűszeres szószunkat és alaposan kikeverjük. (Pár kanálkával esetleg a tálaláshoz félretehetünk a zöld szószból.)

barackos pite

  1. A lepényhez bármilyen barackfélét használhatunk, nálunk most őszi- és sárgabarack került bele. A lényeg, hogy a magtalanított barackfeleket keresztben vágjuk vékony szeletekre, amiket oldalra kicsit "elcsúsztatva" fogunk a pite tetejére tenni.
  2. Amikor a barackokkal előkészültünk, terítsük ki a leveles tésztát egy sütőpapíros tepsire és kenjük meg a zöldfűszeres krémmel. Nem baj, ha marad belőle, tegyük félre (remek a reggeli pirítósra vagy akár tésztaszósznak is), fontosabb, hogy ne álljon túl vastagon a krém a tésztán, mert akkor a sütőben le fog olvadni róla.
  3. Ezután szépen terítsük be a krémmel lekent tészta felületét a barackszeletekkel. Lehetőleg minél kevesebb rész maradjon szabadon!
  4. 185 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük a barackos lepényünket. Utána hagyjuk pár percet pihenni is hűlni.
  5. A kész lepényt díszítsük balzsamecetes krémmel és mézzel, kanalazzunk rá a maradék zöldfűszeres szószból, szórjunk rá kevés aprított pisztáciát és tegyünk rá pár levél bazsalikomot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p

Ezt a vizuálisan csodaszép barackos pitét bárki elkészítheti, ráadásul nem is igényel sok időt! A barackok önmagukban is remekül érvényesülnek bármilyen tésztára rásütve, de ennek a receptnek a bűbája, hogy a vékonyra szelt gyümölcs alá mennyei zöldfűszeres sajtkrémet rejtettünk, ami remek páros képez az édes-savanykás csonthéjassal. Kipróbálni és aztán újra- és újrasütni határozottan ér!

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek