adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
zöldfűszeres krémsajt
-
1 marék bazsalikom
-
1 marék menta
-
10 szál kakukkfű
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
40 g olívaolaj
-
30 g méz
-
250 g mascarpone
-
100 g krémsajt
barackos pite
-
4 db őszibarack
-
4 db sárgabarack
-
1 csomag leveles tészta
408
Kalória
6.7g
Fehérje
29.7g
Szénhidrát
29.8g
Zsír
91.8g
Víz
-
Koleszterin
2.9g
Élelmi rost
14.7g
Cukor
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
zöldfűszeres krémsajt
-
2g bazsalikom0 kcal
-
2g menta1 kcal
-
4g kakukkfű4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
-
4g méz11 kcal
-
31g mascarpone126 kcal
-
13g krémsajt31 kcal
barackos pite
-
64g őszibarack24 kcal
-
39g sárgabarack17 kcal
-
34g leveles tészta128 kcal
-
3g méz10 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
-
2g pisztácia11 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
408
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
zöldfűszeres krémsajt
-
12g bazsalikom3 kcal
-
12g menta8 kcal
-
30g kakukkfű30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g olívaolaj354 kcal
-
30g méz91 kcal
-
250g mascarpone1010 kcal
-
100g krémsajt250 kcal
barackos pite
-
508g őszibarack190 kcal
-
308g sárgabarack137 kcal
-
275g leveles tészta1020 kcal
-
25g méz76 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
-
15g pisztácia86 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
3259
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
zöldfűszeres krémsajt
-
0.7g bazsalikom0 kcal
-
0.7g menta1 kcal
-
1.9g kakukkfű2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.5g olívaolaj22 kcal
-
1.9g méz6 kcal
-
15.5g mascarpone63 kcal
-
6.2g krémsajt16 kcal
barackos pite
-
31.6g őszibarack12 kcal
-
19.1g sárgabarack9 kcal
-
17.1g leveles tészta63 kcal
-
1.6g méz5 kcal
-
0.3g balzsamecet0 kcal
-
0.9g pisztácia5 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
204
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 29.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 71 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 91.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 647 micro
-
β-crypt 79 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 194 micro
Összesen
408
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 53.3 g
Zsír
-
Összesen 238.7 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1282 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 259 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 156 mg
-
Foszfor 284 mg
-
Nátrium 565 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrát
-
Összesen 237.5 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 23 mg
Víz
-
Összesen 734.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 483 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 116 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 5180 micro
-
β-crypt 630 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1551 micro
Összesen
3259
kcal
- 4% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 79.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 45.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 322 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
204
kcal
Elkészítés
zöldfűszeres krémsajt
- A mentát, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, valamint sót és borsot egy mozsárba teszünk. Meglocsoljuk alaposan oílvaolajjal és némi mézzel, majd összezúzunk, hogy pesztószerű, ám annál hígabb szószt kapjunk.
- Egy nagy tálba kanalazzuk a mascarponét és a krémsajtot, majd hozzáadjuk a zöldfűszeres szószunkat és alaposan kikeverjük. (Pár kanálkával esetleg a tálaláshoz félretehetünk a zöld szószból.)
barackos pite
- A lepényhez bármilyen barackfélét használhatunk, nálunk most őszi- és sárgabarack került bele. A lényeg, hogy a magtalanított barackfeleket keresztben vágjuk vékony szeletekre, amiket oldalra kicsit "elcsúsztatva" fogunk a pite tetejére tenni.
- Amikor a barackokkal előkészültünk, terítsük ki a leveles tésztát egy sütőpapíros tepsire és kenjük meg a zöldfűszeres krémmel. Nem baj, ha marad belőle, tegyük félre (remek a reggeli pirítósra vagy akár tésztaszósznak is), fontosabb, hogy ne álljon túl vastagon a krém a tésztán, mert akkor a sütőben le fog olvadni róla.
- Ezután szépen terítsük be a krémmel lekent tészta felületét a barackszeletekkel. Lehetőleg minél kevesebb rész maradjon szabadon!
- 185 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük a barackos lepényünket. Utána hagyjuk pár percet pihenni is hűlni.
- A kész lepényt díszítsük balzsamecetes krémmel és mézzel, kanalazzunk rá a maradék zöldfűszeres szószból, szórjunk rá kevés aprított pisztáciát és tegyünk rá pár levél bazsalikomot.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 25 p
- Sütés ideje: 20 p
Ezt a vizuálisan csodaszép barackos pitét bárki elkészítheti, ráadásul nem is igényel sok időt! A barackok önmagukban is remekül érvényesülnek bármilyen tésztára rásütve, de ennek a receptnek a bűbája, hogy a vékonyra szelt gyümölcs alá mennyei zöldfűszeres sajtkrémet rejtettünk, ami remek páros képez az édes-savanykás csonthéjassal. Kipróbálni és aztán újra- és újrasütni határozottan ér!