r
Nosalty Logó

Sajtos-zöldséges csirkemell Bernadettől

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-zöldséges csirkemell Bernadettől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sütéshez

Pároláshoz

Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sütéshez

Pároláshoz

Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sütéshez

Pároláshoz

Összesen 124 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    256 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    256 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    374 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Sütéshez

Pároláshoz

Elkészítés

Sütéshez

  1. A csirkemellet vágjuk kicsi, vékony szeletekre. Sózzuk, fűszerezzük.
  2. A kókuszolajat serpenyőben forraljuk fel, majd süssük meg benne a csirkemelleket. Ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki.
  3. A csirkemelleket tegyük jénaibavagy tepsibe. Halmozzuk rá a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.
  4. Terítsük el a csirkemell és a zöldségek tetején a tejfölt (vagy joghurtot), és reszeljük rá a sajtot.
  5. Tegyük sütőbe, és 20 perc alatt süssük meg.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2349
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 01.

Ajánló

Brokkolipürével, ahogy a képen is.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ehhez a recepthez egy eredeti görög fűszerkeveréket használok, amit Krétából hoztunk, így nem tudom pontosan megmondani, mi van benne, de szerintem a csirke fűszersó és az oreganó kiadja az ízét, meg egyébként is mindenki fűszerezzen a maga szájízére kalibrálva. Tápértékadatok 1 adagra (313 g): 10%-os zsírtartalmú tejföllel készítve: 327.61 kcal; fehérje: 46.48 g, szénhidrát: 7.76 g, zsír: 12 g, sovány natúr joghurttal (0,1% zsír) készítve: 300.16 kcal; fehérje: 47.65 g, szénhidrát: 9.42 g, zsír: 7.55 g A sajt mindkét esetben light trappista.

Hozzávalók

Sütéshez

Pároláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – Húsos levesek és zöldséges főételek hete

A héten kivételesen minden nap eszünk húst, de persze bármikor kihagyhatjátok, ha úgy szeretnétek: ezúttal viszont nem a főétel, hanem a leves lesz gazdag-kiadós-húsos, hogy aztán levezessük a tele hasunkat egy zöldséggel teli főétellel és egy hozzá illő édességgel.