r
Nosalty Logó

Sajtos-zöldséges csirkemell Bernadettől

NS
Sajtos-zöldséges csirkemell Bernadettől
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Sütéshez

Pároláshoz

425
Kalória
40.8g
Fehérje
8.2g
Szénhidrát
25g
Zsír
256g
Víz
165.7g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sütéshez

Pároláshoz

Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sütéshez

Pároláshoz

Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Sütéshez

Pároláshoz

Összesen 124 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    256 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    256 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    204 micro
Összesen 425 kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    374 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

Sütéshez

  1. A csirkemellet vágjuk kicsi, vékony szeletekre. Sózzuk, fűszerezzük.
  2. A kókuszolajat serpenyőben forraljuk fel, majd süssük meg benne a csirkemelleket. Ügyeljünk, hogy ne szárítsuk ki.
  3. A csirkemelleket tegyük jénaibavagy tepsibe. Halmozzuk rá a hagymát, a paprikát és a paradicsomot.
  4. Terítsük el a csirkemell és a zöldségek tetején a tejfölt (vagy joghurtot), és reszeljük rá a sajtot.
  5. Tegyük sütőbe, és 20 perc alatt süssük meg.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ehhez a recepthez egy eredeti görög fűszerkeveréket használok, amit Krétából hoztunk, így nem tudom pontosan megmondani, mi van benne, de szerintem a csirke fűszersó és az oreganó kiadja az ízét, meg egyébként is mindenki fűszerezzen a maga szájízére kalibrálva. Tápértékadatok 1 adagra (313 g): 10%-os zsírtartalmú tejföllel készítve: 327.61 kcal; fehérje: 46.48 g, szénhidrát: 7.76 g, zsír: 12 g, sovány natúr joghurttal (0,1% zsír) készítve: 300.16 kcal; fehérje: 47.65 g, szénhidrát: 9.42 g, zsír: 7.55 g A sajt mindkét esetben light trappista.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...