r
Nosalty Logó

Csirkecomb spenótos töltelékkel

Lizinka_
Csirkecomb spenótos töltelékkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

620
Kalória
28.4g
Fehérje
14.9g
Szénhidrát
49.3g
Zsír
163.8g
Víz
160.7g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
703.8mg
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 620 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1240 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    973.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    163.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    178 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2030 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4528 micro
Összesen 620 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.7 g

Zsír

  • Összesen
    98.6 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1946.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    396 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    327.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4060 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9055 micro
Összesen 1240 kcal
  • 11% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1154 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat bedörzsöljük az ételízesítővel. A spenótot enyhén sós vízben megfőzzük és egy szűrőben lecsepegtetjük róla a vizet. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kézzel kifacsarjuk belőle a vizet.
  2. Egy méretes tálban villával pépesre vegyítjük a főtt spenótot az áztatott zsemlével, reszelt sajttal, zúzott fokhagymával és sóval.
  3. A csirkecombokon kezünkkel felemeljük a bőrt, majd teáskanál segítségével beletöltjük a tölteléket.
  4. Egy méretes tepsibe, vagy hőálló üvegtálba tesszük a lágy zsírt. Ebbe helyezzük el a töltött combokat. Beleöntjük a vizet. A combok tetejére helyezünk még egy-egy kevéske zsírt.
  5. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük. Kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés közben egy-két alkalommal kivesszük a sütőből és meglocsoljuk a forró zsírral a hús tetejét, hogy szép ropogósra süljön.
  6. Kellemes melegen tetszőleges körettel és savanyúsággal tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Sütéskor mindenki a saját sütőjének a teljesítményét vegye figyelembe!

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...