Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spanyol chorizós csirke

Spanyol chorizós csirke
Spanyol chorizós csirke
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Megvettem a chorizót, csak nem tudtam mit készítsek belőle. A tv-ben látom, mennyire oda vannak a britek a chorizóért. Hihetelen, mennyire tudnak lelkesedni más nemzetek ételeiért, és úgy kezelik, mintha sajátjuk lenne. Én is egy brit séf, Ainsley Harriot receptjét kölcsönöztem (némi kis csavarral, mivel két ételt variáltam össze). Igen karakteres ízű lett, de a lényeg, hogy a fiam (a finnya) szerette.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A szószhoz való alapanyagokat összeturmixoljuk, félretesszük.

  2. A kolbászokat felszeleteljük, kevéske forró olívaolajon átsütjük mindkét oldalát, majd az olajból kivéve félretesszük.

  3. A megmaradt paprikás olajon a kb. 3x3 cm-re felkockázott csirkemellet átsütjük, míg ki nem fehéredik, aztán hozzáadjuk a negyedekre vágott gombát, azzal is átsütjük még 2 percet, aztán ráöntjük a szószt, és a csirke alaplevet, és kb. 10 percig lassú tűzön főzzük.

  4. Tálalásnál lehet héjában főtt burgonyát adni, de én most bucatinit főztem hozzá (500 g).


 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 491
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: spanyol
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkemell chorizóval, spanyol csirke, csirkemell pikáns szósszal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tenger
tenger / tenger Tue, 2012-10-16 09:25

Mivel hétvégére valami chorizóval készült ételen gondolkodom, átnéztem az itt fenn levő recepteket is, pl. ezt :-). Nagyon jól hangzik, biztosan beépül valami belőle a vacsorába.
Veronika bejegyzése indított írásra.
Szerintem nagy különbség van a spanyol és a magyar kolbász ízesítése, állaga, felhasználási módjai között. Éva tésztájába nem tennék pl. gyulait, ahogy a hazai rakott krumplihoz chorizót nem használnék.

Röviden, szerintem ebben a receptben igenis meghatározó a kolbász-választás, attól olyan (finom), amilyen. :-)

Üdv,

t.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Tue, 2012-10-16 12:08

Megmondom, valóban az itt kapható chorizóhoz tudok hozzáférni, tehát ezt használtam. Nem vagyok olyan szerencsés, hogy külföldön vásároljak. Ezt biztosan tudod, hiszen nagyon sokban egyezik az ízlésünk (legalábbis erre következtettem receptjeid megtekintése után). Elég ütősnek találtam így is az étel ízét. Nagyon helyénvalónak érzem a hozzászólásodat. Köszönöm. Üdv: Évi néni

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2012-09-03 07:10

Kedves Evi neni! En csak azt szeretnem ehhez hozzafuzni, illetve kerdezni, hogy aki Magyarorszagon el, annak miert kell chorizoval kesziteni (es elrontani ) ezt a finom etelt, amikor otthon isteni finom kolbaszokat lehet venni. Barcsak en hozzajuthatnek, soha nem vennek chorizot. Szerintem (legalabb is amit itt arulnak) csak hasonlit, de nagyon rossz ertelemben veve a magyar kolbaszokhoz. A recept nagyon tetszik, finom lehet, csak - bocsanat, hogy ezen fennakadtam - en otthon biztosan magyar kolbasszal keszitenem el. Meg egyszer elnezest kerek, Udvozlettel, Veronika

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-09-03 09:10

Kedves Veronika!
Igazad van, nem vitatom. Én viszont még nem kóstoltam a chorizót, így vettem és elkészítettem ezt a receptet. Számomra a receptek bemutatása nem másolást jelent mindenáron. hanem inspirációt, hangulatot. Ha bárhol olvasok egy receptet, ami nagyjából az én ízlésvilágomnak megfelel, azt elkészítem, de biztosan változtatok rajta úgy, hogy teljesen megfeleljen nekem és a családomnak. Van hogy csak kimegyek a konyhába és recept nélkül kiötlök valamit, amit megfőzök. Persze van akinek fontos, hogy a pontos recept alapján készítse el az ételeket. Sokan rá is kérdeznek, hogy ha olyan alapanyaguk nincs, akkor mivel helyettesíthetik azt. Ilyenkor a saját elképzelésem szerint több alternatívát is felsorolok. Persze ezen kívül még millió változat létezhet, ami számomra nem tetsző, másnak pedig az a finom. Nekem pl. megvan, hogy kik azok, akiknek a receptjei szinte mindig tetszik, de evvel együtt még esetleg főzés közben azon is változtatok. Remélem érted a lényeget. Természetesen ha magyar kolbásszal szereted az ételt, készítsd el úgy. Köszönöm az észrevételt. Egyáltalán nem bánt meg a dolog. Szép napot, jó főzést kívánok. Üdv: Évi néni

1079
csirkemell filé 50 dkg
csiperkegomba 30 dkg
chorizo 10 dkg
csirke alaplé 2 dl
napraforgó olaj 2 ek
lila hagyma 1 közepes fej
kápia paprika 1 db
konzerv paradicsom 40 dkg
mandula 5 dkg
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 2 ek
fűszerpaprika 1 ek
1 tk
fekete bors 1 tk
füstölt pirospaprika 1 tk
chili 1 tk
kakukkfű 1 tk
olívaolaj 1 dl
tészta 500 g