Nosalty Logó

Spanyol chorizós csirke

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Spanyol chorizós csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 1043 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 4170 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Összesen 174 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    54.4 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2239.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    1119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1011 micro
  • β-crypt
    183 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 1043 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    217.6 g

Zsír

  • Összesen
    176.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    428 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8956.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    482 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    662 mg
  • Foszfor
    2800 mg
  • Nátrium
    4477 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    414 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1409 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    4046 micro
  • β-crypt
    730 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    1586 micro
Összesen 4170 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    459 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 174 Kcal

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A szószhoz való alapanyagokat összeturmixoljuk, félretesszük.
  2. A kolbászokat felszeleteljük, kevéske forró olívaolajon átsütjük mindkét oldalát, majd az olajból kivéve félretesszük.
  3. A megmaradt paprikás olajon a kb. 3x3 cm-re felkockázott csirkemellet átsütjük, míg ki nem fehéredik, aztán hozzáadjuk a negyedekre vágott gombát, azzal is átsütjük még 2 percet, aztán ráöntjük a szószt, és a csirke alaplevet, és kb. 10 percig lassú tűzön főzzük.
  4. Tálalásnál lehet héjában főtt burgonyát adni, de én most bucatinit főztem hozzá (500 g).
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2746
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Évi néni 1830 recept

Megvettem a chorizót, csak nem tudtam mit készítsek belőle. A tv-ben látom, mennyire oda vannak a britek a chorizóért. Hihetelen, mennyire tudnak lelkesedni más nemzetek ételeiért, és úgy kezelik, mintha sajátjuk lenne. Én is egy brit séf, Ainsley Harriot receptjét kölcsönöztem (némi kis csavarral, mivel két ételt variáltam össze). Igen karakteres ízű lett, de a lényeg, hogy a fiam (a finnya) szerette.

Hozzászólások

pussycat

Kedves Evi neni! En csak azt szeretnem ehhez hozzafuzni, illetve kerdezni, hogy aki Magyarorszagon el, annak miert kell chorizoval kesziteni (es elrontani ) ezt a finom etelt, amikor otthon isteni finom kolbaszokat lehet venni. Barcsak en hozzajuthatnek, soha nem vennek chorizot. Szerintem (legalabb is amit itt arulnak) csak hasonlit, de nagyon rossz ertelemben veve a magyar kolbaszokhoz. A recept nagyon tetszik, finom lehet, csak - bocsanat, hogy ezen fennakadtam - en otthon biztosan magyar kolbasszal keszitenem el. Meg egyszer elnezest kerek, Udvozlettel, Veronika

Évi néni

Kedves Veronika! Igazad van, nem vitatom. Én viszont még nem kóstoltam a chorizót, így vettem és elkészítettem ezt a receptet. Számomra a receptek bemutatása nem másolást jelent mindenáron. hanem inspirációt, hangulatot. Ha bárhol olvasok egy receptet, ami nagyjából az én ízlésvilágomnak megfelel, azt elkészítem, de biztosan változtatok rajta úgy, hogy teljesen megfeleljen nekem és a családomnak. Van hogy csak kimegyek a konyhába és recept nélkül kiötlök valamit, amit megf?zök. Persze van akinek fontos, hogy a pontos recept alapján készítse el az ételeket. Sokan rá is kérdeznek, hogy ha olyan alapanyaguk nincs, akkor mivel helyettesíthetik azt. Ilyenkor a saját elképzelésem szerint több alternatívát is felsorolok. Persze ezen kívül még millió változat létezhet, ami számomra nem tetsz?, másnak pedig az a finom. Nekem pl. megvan, hogy kik azok, akiknek a receptjei szinte mindig tetszik, de evvel együtt még esetleg f?zés közben azon is változtatok. Remélem érted a lényeget. Természetesen ha magyar kolbásszal szereted az ételt, készítsd el úgy. Köszönöm az észrevételt. Egyáltalán nem bánt meg a dolog. Szép napot, jó f?zést kívánok. Üdv: Évi néni

tenger

Mivel hétvégére valami chorizóval készült ételen gondolkodom, átnéztem az itt fenn lev? recepteket is, pl. ezt :-). Nagyon jól hangzik, biztosan beépül valami bel?le a vacsorába. Veronika bejegyzése indított írásra. Szerintem nagy különbség van a spanyol és a magyar kolbász ízesítése, állaga, felhasználási módjai között. Éva tésztájába nem tennék pl. gyulait, ahogy a hazai rakott krumplihoz chorizót nem használnék. Röviden, szerintem ebben a receptben igenis meghatározó a kolbász-választás, attól olyan (finom), amilyen. :-) Üdv, t.

Évi néni

Megmondom, valóban az itt kapható chorizóhoz tudok hozzáférni, tehát ezt használtam. Nem vagyok olyan szerencsés, hogy külföldön vásároljak. Ezt biztosan tudod, hiszen nagyon sokban egyezik az ízlésünk (legalábbis erre következtettem receptjeid megtekintése után). Elég üt?snek találtam így is az étel ízét. Nagyon helyénvalónak érzem a hozzászólásodat. Köszönöm. Üdv: Évi néni

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

HÚSBAVÁGÓ: ezért bannoljuk egy hétre a húsos recepteket az oldalunkon

Drasztikus kampány mellett döntöttünk itt a Nosaltynál: egy hétre a háttérbe szorítjuk az összes hústerméket tartalmazó receptet az oldalunkon, ezzel figyelmeztetve minden szakácsunkat és olvasónkat: a klímaváltozás sajnos létezik, a húsfogyasztás visszafogása pedig az egyik legkönnyebben megléphető döntés, amivel egyén szinten is tehetünk ellene.

Nosalty

5 bolygóbarát alapanyag, amivel kiválthatod a húst

Akár elkötelezett vegák/vegánok vagyunk, esetleg időszakosan próbáljuk ki a húsmentes étrendet vagy csak szeretünk néha új, izgalmas ízeket megkóstolni, biztosan találkoztunk már néhány húspótló alapanyaggal. Most a legjobban ismert fajtákat ismerhetjük meg még közelebbről.

Nosalty

További cikkek