Chorizo

Chorizo

Leírás

A chorizo a spanyol, főként az asztúriai konyha egyik jellegzetes kolbászterméke, amely nagyon hasonlít a magyar füstölt kolbászhoz. Disznóhúst és zsírt darálnak egybe, majd azt paprikával, fokhagymával, vöröshagymával ízesítik, bélbe vagy gyomorba töltik és megfüstölik. A felhasznált paprikától függően édes és csípős változata ismert. A spanyol chorizo-nak széles választéka kapható: füstölt és nem füstölt, rövid, hosszú, kemény és lágy; van olyan, melyet inkább előételként és falatkákhoz szolgálnak fel, a zsírosabb chorizo-t pedig főzve ajánlják. Füstölve, roston vagy sütve fogyasztják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Kamrában vagy hűtőszekrényben.

54 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!