Chorizo

Leírás

A chorizo a spanyol, főként az asztúriai konyha egyik jellegzetes kolbászterméke, amely nagyon hasonlít a magyar füstölt kolbászhoz. Disznóhúst és zsírt darálnak egybe, majd azt paprikával, fokhagymával, vöröshagymával ízesítik, bélbe vagy gyomorba töltik és megfüstölik. A felhasznált paprikától függően édes és csípős változata ismert. A spanyol chorizo-nak széles választéka kapható: füstölt és nem füstölt, rövid, hosszú, kemény és lágy; van olyan, melyet inkább előételként és falatkákhoz szolgálnak fel, a zsírosabb chorizo-t pedig főzve ajánlják. Füstölve, roston vagy sütve fogyasztják.

Chorizo
296
Kalória
13.6g
Fehérje
3.8g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
54.8g
Víz
63g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor

100 g Chorizo

fehérjetartalom

13.63 g

zsírtartalom

63023.494 g

szénhidráttartalom

3.78 g

víztartalom

54.77 g

gramm chorizo?

Top ásványi anyagok

Nátrium

788 mg

Foszfor

149 mg

Magnézium

20 mg

Kalcium

19 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.313 g

Kolin

96.7 mg

Niacin - B3 vitamin

5.47 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.31 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

13.63 g

Zsír

telített zsírsav

8.595 g

egyszeresen telített zsírsav

10.603 g

többszörösen telített zsírsav

4.296 g

koleszterin

63 g

ásványi anyagok

Kalcium

19 mg

Vas

1.41 mg

Magnézium

20 mg

Foszfor

149 mg

Nátrium

788 mg

Cink

1.68 mg

Réz

0.084 mg

Mangán

0.093 mg

Szelén

18.6 µg

szénhidrát

víz

54.77 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.207 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.31 mg

Niacin - B3 vitamin

5.47 mg

Kolin

96.7 mg

E vitamin

0.22 mg

D vitamin

61 µg

B12 vitamin

2 µg

B6 vitamin

0.313 g

60 találat (szűretlen)

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Nosalty

Legnépszerűbb cikkek

Top Receptek

A tökéletes nokedli

A magyarok kedvenc körete, az kétségtelenül a galuska vagy más néven nokedli. Liszt és tojás. Lényegében csak ezekre az összetevőkre van szükség, plusz a vízre és a sóra.

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Eredeti görög saláta

Régóta kerestem az igazi, valódi görög saláta receptjét, mert ahány helyen ettem eddig, pont annyiféle módon volt elkészítve. Most találtam egy receptet, ami gyanús volt, és görög ...