Tárkonyos sertésragu
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
A hús előkészítéséhez
-
188g sertéscomb341 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A páchoz
-
3g fokhagyma4 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
1g tárkony1 kcal
-
10 kcal
-
0 kcal
-
13g balzsamecet11 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
A mártáshoz
-
50g habtejszín146 kcal
-
14 kcal
-
0g tárkony1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A hús sütéséhez
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
926
Kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
A hús előkészítéséhez
-
750g sertéscomb1365 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A páchoz
-
12g fokhagyma16 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
2g tárkony6 kcal
-
41 kcal
-
0 kcal
-
50g balzsamecet44 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
A mártáshoz
-
200g habtejszín584 kcal
-
57 kcal
-
1g tárkony3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A hús sütéséhez
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
3706
Kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
A hús előkészítéséhez
-
41.4g sertéscomb75 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A páchoz
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
25.4g újhagyma5 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
2.8g sűrített paradicsom2 kcal
-
0 kcal
-
2.8g balzsamecet2 kcal
-
4.7g napraforgó olaj42 kcal
A mártáshoz
-
11g habtejszín32 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
0.1g tárkony0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A hús sütéséhez
-
4.7g napraforgó olaj42 kcal
-
5.5g víz0 kcal
Összesen
204
Kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 41.3 g
Zsír
-
Összesen 78.1 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 174 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 898.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 129 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 481 mg
-
Nátrium 177 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 268.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 194 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 555 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3596 micro
-
Lut-zea 785 micro
Összesen
926
Kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 165.2 g
Zsír
-
Összesen 312.6 g
-
Telített zsírsav 87 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 130 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 80 g
-
Koleszterin 695 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3592.9 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 155 mg
-
Kálcium 515 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 261 mg
-
Foszfor 1923 mg
-
Nátrium 710 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.9 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1072.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 778 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 69 mg
-
D vitamin: 181 micro
-
K vitamin: 592 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 586 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 2222 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 14382 micro
-
Lut-zea 3140 micro
Összesen
3706
Kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 198.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 123 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 795 micro
-
Lut-zea 173 micro
Összesen
204
Kcal
Hozzávalók
A hús előkészítéséhez
A páchoz
-
4 gerezd fokhagyma
-
5 dkg sűrített paradicsom
-
0.5 dl balzsamecet
-
1 dl napraforgó olaj
A mártáshoz
-
2 dl habtejszín
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
A hús sütéséhez
-
1 dl napraforgó olaj
Elkészítés
A hús előkészítéséhez
- A húsokat kis darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
- Elkészítjük a pácot, amihez a hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát pedig összetörjük, majd tárkonnyal, balzsamecettel, olajjal és a sűrített paradicsommal összekeverjük. Így tesszük be a hűtőbe. A sertést egy éjszakára, a csirkét viszont elég 2-3 órára a pácban érlelni.
- Ha eltelt a 2-3 óra (vagy az egy éjszaka), akkor egy peremes serpenyőben az 1 dl olajat felhevítjük, majd beletesszük a már bepácolt húst.
- Ha sertésből készítjük, akkor öntsük fel 1 dl vízzel, majd fedjük le, és úgy főzzük kb. 30 percig. A csirkét nem kell felöntenünk, maximum 8-10 perc alatt megpuhul.
- Ha kész, a már bekevert mártással felöntjük, majd megvárjuk, hogy rottyanjon egyet, és kész.
- Receptkönyvben: 409
- Tegnapi nézettség: 8
- 7 napos nézettség: 76
- Össznézettség: 59231
- Feltöltés dátuma: 2011. június 17.
Ajánló
Köretnek mi hasábburgonyát készítettünk, de rizzsel is ugyanolyan jó.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:

NS
17524 recept
Kedvenc keresztanyám készítette el ezt a receptet, mikor náluk jártam Pesten. Hihetetlen sikere volt! Nem csak sertéshússal, de csirkével is tökéletes! Bátran ajánlom mindenkinek!
Hozzászólások (9)
Holnap el szeretném készíteni ezt a fincsinek t?n? ételt, csak egy kicsit sokallom a 2x1 deci olajat .Mi a véleményed?
A pácot érdemes 1 dl olajjal készíteni, viszont a sütésnél hústól függ?en nem feltétlenül kell ragaszkodni az el?írt mennyiséghez. Ha sertéshúsból készíted, akkor sütésnél nem árt az 1 dl olaj, viszont ha csirkehúsból, akkor a pácból úgyis felszív annyi olajat, hogy 1-2 ev?kanálnyi elég a kisütéshez. Sok sikert: a "kedvenc keresztanyu"
ha sertéshússal csinálod, szerintem lehet hogy kelleni fog ennyi olaj, viszont csirkéhez elég kevesebb is! Sok sikert, remélem elnyeri majd a tetszésed! :)
Isteni let!!! Csirkemellb?l készítettem és rizskörettel ettük. Hálás köszönet a receptért.Ajánlom mindenkinek!!
Végre egy recept amib?l négy éhes ember(ebb?l kett? kamaszkorú)is jóllakik.Balzsamecet híján citromlevet csöpögtettem a páchoz,ráadásul nem volt id?m kivárni a pácolási id?t sem.Tejszín helyett tejfölt löttyintettem a mártáshoz.Sült krumplival tálaltam,majd bezsebeltem az elismer? szavakat.Köszönöm a sikerélményt,hálám pedig a Tiéd Cattyrudolf!
Köszönöm az elismer? szavakat, örülök, hogy mindenkinek ízlett! :)
Kedves Cattyrudolf! Vén fejjel minden újat szeretek kipróbálni, ha látok benne fantáziát, hát ebben van. Ez a ragu is felkerül az "étlapunkra". Lapockából csináltam, kicsit több pácot sikerült összekevernem, hát ki nem öntöttem, több lett a mártás is és ezek után apró galuskákat csináltam hozzá. Köszönet a Keresztmamádnak! Üdvözlettel: Öreganyó
Nagyon örülök, hogy ízlett! Sok sikert a további kísérletezésekhez! :)
Vasárnap elkészítettem! Igaz, én csak 1-2 órát hagytam a husit a pácban, de így is isteni finom volt! Elfogyott az egész, máskor is el fogom készíteni! Már ajánlottam a családomnak!
Sziasztok! Morzsolt tárkonyom van csak itthon. Ev?kanállal, vagy csak teáskanállal mérjem? El?re is köszi :)
Szia! Szerintem egy ev?kanál mehet bele, elrontani biztos nem fogja!:) Sok sikert!
Nem tudtam Én elmenni az üzletbe, ezért akit megkértem, Balzsam ecet helyett, Tárkony ecetet hozott. Ez nem lenne jó a pácba? Válaszodat el?re is köszönöm . Üdv: Zsuzsa
Hát megmondom ?szintén, még sosem próbáltam. A balzsamecet aromája kiemeli az ízeket, ezért kell az a recepthez. Ha szeretsz kísérletezni, én azt mondom próbáld meg, hátha, de az eredeti az mégis csak az igazi! :) Ha viszont kipróbálod, kérlek írd meg milyen lett! Sok sikert! :)
szia! az étkezési keményít? helyettesíthet? ugyanannyi liszttel? a páclé belemehet a mártásba? vagy nem tanácsos?
Tudom, hogy fontosak a tapasztalatok. Szóval, mit is mondhatnék. Szerintem nagyon finom, nekünk izlett. Külön élveztem az új ízvilágot. Nekem egy kicsit tolakodott a balzsamecet, de nagyon érdekes, hogy másnapra enyhült ez a hatás. A f?zés els? fél órájában kicsit furcsa illatok jöttek el?, ett?l kicsit megijedtem. Szerintem célszer? inkább sertéshusit választani, kell a hosszab f?zési id?, az íz és "szaft" állaga miatt. Én burgonyarétest csináltam mellé köretnek. Mivel a recept "ügygazdája" eltünt, néhány kérdés nyitva maradt a hozzászólásokban. Erre én válaszolnék, ha nem haragszotok meg: lisztel is lehet s?ríteni, a páclével együtt kezdjük meg a f?zést, nem olyan híg, ebb?l lesz a "szaft". A tárkonnyal azért óvatosan bánjunk, nagyon er?s íz? f?szer. Érdemes felvenni a repertoárba.