r
Nosalty Logó

Tárkonyos sertésragu

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tárkonyos sertésragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hús előkészítéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A hús sütéséhez

Összesen 926 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hús előkészítéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A hús sütéséhez

Összesen 3706 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A hús előkészítéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A hús sütéséhez

Összesen 204 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    78.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    481 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3596 micro
  • Lut-zea
    785 micro
Összesen 926 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    165.2 g

Zsír

  • Összesen
    312.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    80 g
  • Koleszterin
    695 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3592.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    1923 mg
  • Nátrium
    710 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1072.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    181 micro
  • K vitamin:
    592 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2222 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    14382 micro
  • Lut-zea
    3140 micro
Összesen 3706 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    795 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A hús sütéséhez

Elkészítés

A hús előkészítéséhez

  1. A húsokat kis darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Elkészítjük a pácot, amihez a hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát pedig összetörjük, majd tárkonnyal, balzsamecettel, olajjal és a sűrített paradicsommal összekeverjük. Így tesszük be a hűtőbe. A sertést egy éjszakára, a csirkét viszont elég 2-3 órára a pácban érlelni.
  3. Ha eltelt a 2-3 óra (vagy az egy éjszaka), akkor egy peremes serpenyőben az 1 dl olajat felhevítjük, majd beletesszük a már bepácolt húst.
  4. Ha sertésből készítjük, akkor öntsük fel 1 dl vízzel, majd fedjük le, és úgy főzzük kb. 30 percig. A csirkét nem kell felöntenünk, maximum 8-10 perc alatt megpuhul.
  5. Ha kész, a már bekevert mártással felöntjük, majd megvárjuk, hogy rottyanjon egyet, és kész.
  • Receptkönyvben: 409
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 76
  • Össznézettség: 59231
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 17.

Ajánló

Köretnek mi hasábburgonyát készítettünk, de rizzsel is ugyanolyan jó.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kedvenc keresztanyám készítette el ezt a receptet, mikor náluk jártam Pesten. Hihetetlen sikere volt! Nem csak sertéshússal, de csirkével is tökéletes! Bátran ajánlom mindenkinek!

Hozzászólások (9)

Törölt felhasználó

Holnap el szeretném készíteni ezt a fincsinek t?n? ételt, csak egy kicsit sokallom a 2x1 deci olajat .Mi a véleményed?

Törölt felhasználó

A pácot érdemes 1 dl olajjal készíteni, viszont a sütésnél hústól függ?en nem feltétlenül kell ragaszkodni az el?írt mennyiséghez. Ha sertéshúsból készíted, akkor sütésnél nem árt az 1 dl olaj, viszont ha csirkehúsból, akkor a pácból úgyis felszív annyi olajat, hogy 1-2 ev?kanálnyi elég a kisütéshez. Sok sikert: a "kedvenc keresztanyu"

Törölt felhasználó

ha sertéshússal csinálod, szerintem lehet hogy kelleni fog ennyi olaj, viszont csirkéhez elég kevesebb is! Sok sikert, remélem elnyeri majd a tetszésed! :)

Törölt felhasználó

Isteni let!!! Csirkemellb?l készítettem és rizskörettel ettük. Hálás köszönet a receptért.Ajánlom mindenkinek!!

Törölt felhasználó

Végre egy recept amib?l négy éhes ember(ebb?l kett? kamaszkorú)is jóllakik.Balzsamecet híján citromlevet csöpögtettem a páchoz,ráadásul nem volt id?m kivárni a pácolási id?t sem.Tejszín helyett tejfölt löttyintettem a mártáshoz.Sült krumplival tálaltam,majd bezsebeltem az elismer? szavakat.Köszönöm a sikerélményt,hálám pedig a Tiéd Cattyrudolf!

Törölt felhasználó

Köszönöm az elismer? szavakat, örülök, hogy mindenkinek ízlett! :)

oreganyo

Kedves Cattyrudolf! Vén fejjel minden újat szeretek kipróbálni, ha látok benne fantáziát, hát ebben van. Ez a ragu is felkerül az "étlapunkra". Lapockából csináltam, kicsit több pácot sikerült összekevernem, hát ki nem öntöttem, több lett a mártás is és ezek után apró galuskákat csináltam hozzá. Köszönet a Keresztmamádnak! Üdvözlettel: Öreganyó

Törölt felhasználó

Nagyon örülök, hogy ízlett! Sok sikert a további kísérletezésekhez! :)

rega

Vasárnap elkészítettem! Igaz, én csak 1-2 órát hagytam a husit a pácban, de így is isteni finom volt! Elfogyott az egész, máskor is el fogom készíteni! Már ajánlottam a családomnak!

vtimi

Sziasztok! Morzsolt tárkonyom van csak itthon. Ev?kanállal, vagy csak teáskanállal mérjem? El?re is köszi :)

Törölt felhasználó

Szia! Szerintem egy ev?kanál mehet bele, elrontani biztos nem fogja!:) Sok sikert!

zsuzsanna47

Nem tudtam Én elmenni az üzletbe, ezért akit megkértem, Balzsam ecet helyett, Tárkony ecetet hozott. Ez nem lenne jó a pácba? Válaszodat el?re is köszönöm . Üdv: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Hát megmondom ?szintén, még sosem próbáltam. A balzsamecet aromája kiemeli az ízeket, ezért kell az a recepthez. Ha szeretsz kísérletezni, én azt mondom próbáld meg, hátha, de az eredeti az mégis csak az igazi! :) Ha viszont kipróbálod, kérlek írd meg milyen lett! Sok sikert! :)

Törölt felhasználó

szia! az étkezési keményít? helyettesíthet? ugyanannyi liszttel? a páclé belemehet a mártásba? vagy nem tanácsos?

Nensy

Tudom, hogy fontosak a tapasztalatok. Szóval, mit is mondhatnék. Szerintem nagyon finom, nekünk izlett. Külön élveztem az új ízvilágot. Nekem egy kicsit tolakodott a balzsamecet, de nagyon érdekes, hogy másnapra enyhült ez a hatás. A f?zés els? fél órájában kicsit furcsa illatok jöttek el?, ett?l kicsit megijedtem. Szerintem célszer? inkább sertéshusit választani, kell a hosszab f?zési id?, az íz és "szaft" állaga miatt. Én burgonyarétest csináltam mellé köretnek. Mivel a recept "ügygazdája" eltünt, néhány kérdés nyitva maradt a hozzászólásokban. Erre én válaszolnék, ha nem haragszotok meg: lisztel is lehet s?ríteni, a páclével együtt kezdjük meg a f?zést, nem olyan híg, ebb?l lesz a "szaft". A tárkonnyal azért óvatosan bánjunk, nagyon er?s íz? f?szer. Érdemes felvenni a repertoárba.

Hozzávalók

A hús előkészítéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A hús sütéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mélyszegénységben élő romák által termelt kovászos uborka kerül ebbe a...

A Kiútprogram és a budapesti Babka Deli együttműködéséből született első kovászos uborka, amely a program őstermelőinek uborkájából készült, és amely az észak-kelet magyarországi roma családoknak segít, hogy uborkatermelővé váljanak. Az ő uborkájukból készül a Deli házi kovászos uborkája, amely felkerül a Babka Deli állandó nyári kínálatába, valamint étlapjára is.