Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos sertésragu

Tárkonyos sertésragu
Tárkonyos sertésragu
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc keresztanyám készítette el ezt a receptet, mikor náluk jártam Pesten. Hihetetlen sikere volt! Nem csak sertéshússal, de csirkével is tökéletes! Bátran ajánlom mindenkinek!

hozzávalók / 4 adag

A hús előkészítéséhez

A páchoz

A mártáshoz

A hús sütéséhez

ajánlat

Köretnek mi hasábburgonyát készítettünk, de rizzsel is ugyanolyan jó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsokat kis darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Elkészítjük a pácot, amihez a hagymát kockára vágjuk, a fokhagymát pedig összetörjük, majd tárkonnyal, balzsamecettel, olajjal és a sűrített paradicsommal összekeverjük. Így tesszük be a hűtőbe. A sertést egy éjszakára, a csirkét viszont elég 2-3 órára a pácban érlelni. 
  3. Ha eltelt a 2-3 óra (vagy az egy éjszaka), akkor egy peremes serpenyőben az 1 dl olajat felhevítjük, majd beletesszük a már bepácolt húst.
  4. Ha sertésből készítjük, akkor öntsük fel 1 dl vízzel, majd fedjük le, és úgy főzzük kb. 30 percig. A csirkét nem kell felöntenünk, maximum 8-10 perc alatt megpuhul.
  5. Ha kész, a már bekevert mártással felöntjük, majd megvárjuk, hogy rottyanjon egyet, és kész.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 53 519
elküldve: 12
receptkönyvben: 684
elkészítve: 35/45
Facebookon megjelent: -

szakács

cattyrudolf

Mióta szakács: 2011.05.28.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésragu tárkonyos mártással, tárkonyos pácolt hús

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Mon, 2014-10-20 14:29

Tudom, hogy fontosak a tapasztalatok. Szóval, mit is mondhatnék. Szerintem nagyon finom, nekünk izlett. Külön élveztem az új ízvilágot. Nekem egy kicsit tolakodott a balzsamecet, de nagyon érdekes, hogy másnapra enyhült ez a hatás. A főzés első fél órájában kicsit furcsa illatok jöttek elő, ettől kicsit megijedtem. Szerintem célszerű inkább sertéshusit választani, kell a hosszab főzési idő, az íz és "szaft" állaga miatt. Én burgonyarétest csináltam mellé köretnek. Mivel a recept "ügygazdája" eltünt, néhány kérdés nyitva maradt a hozzászólásokban. Erre én válaszolnék, ha nem haragszotok meg: lisztel is lehet sűríteni, a páclével együtt kezdjük meg a főzést, nem olyan híg, ebből lesz a "szaft". A tárkonnyal azért óvatosan bánjunk, nagyon erős ízű fűszer. Érdemes felvenni a repertoárba.

csypyke
csypyke Tue, 2014-07-01 12:32

szia!
az étkezési keményítő helyettesíthető ugyanannyi liszttel?
a páclé belemehet a mártásba? vagy nem tanácsos?

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Sat, 2013-04-06 15:38

Nem tudtam Én elmenni az üzletbe, ezért akit megkértem, Balzsam ecet helyett, Tárkony ecetet hozott. Ez nem lenne jó a pácba? Válaszodat előre is köszönöm . Üdv: Zsuzsa

cattyrudolf
cattyrudolf / cattyrudolf Sun, 2013-04-07 20:23

Hát megmondom őszintén, még sosem próbáltam. A balzsamecet aromája kiemeli az ízeket, ezért kell az a recepthez. Ha szeretsz kísérletezni, én azt mondom próbáld meg, hátha, de az eredeti az mégis csak az igazi! :) Ha viszont kipróbálod, kérlek írd meg milyen lett! Sok sikert! :)

vtimi74
vtimi / vtimi74 Thu, 2013-03-14 06:25

Sziasztok! Morzsolt tárkonyom van csak itthon. Evőkanállal, vagy csak teáskanállal mérjem? Előre is köszi :)

rega
rega Wed, 2013-02-27 07:45

Vasárnap elkészítettem! Igaz, én csak 1-2 órát hagytam a husit a pácban, de így is isteni finom volt! Elfogyott az egész, máskor is el fogom készíteni! Már ajánlottam a családomnak!

oreganyo
oreganyo Fri, 2013-02-08 12:46

Kedves Cattyrudolf!
Vén fejjel minden újat szeretek kipróbálni, ha látok benne fantáziát, hát ebben van. Ez a ragu is felkerül az "étlapunkra". Lapockából csináltam, kicsit több pácot sikerült összekevernem, hát ki nem öntöttem, több lett a mártás is és ezek után apró galuskákat csináltam hozzá.
Köszönet a Keresztmamádnak!
Üdvözlettel: Öreganyó

balintmonika
balintmonika Fri, 2013-02-08 11:15

Végre egy recept amiből négy éhes ember(ebből kettő kamaszkorú)is jóllakik.Balzsamecet híján citromlevet csöpögtettem a páchoz,ráadásul nem volt időm kivárni a pácolási időt sem.Tejszín helyett tejfölt löttyintettem a mártáshoz.Sült krumplival tálaltam,majd bezsebeltem az elismerő szavakat.Köszönöm a sikerélményt,hálám pedig a Tiéd Cattyrudolf!

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Sun, 2011-06-19 15:09

Isteni let!!! Csirkemellből készítettem és rizskörettel ettük. Hálás köszönet a receptért.Ajánlom mindenkinek!!

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Sat, 2011-06-18 06:54

Holnap el szeretném készíteni ezt a fincsinek tűnő ételt, csak egy kicsit sokallom a 2x1 deci olajat .Mi a véleményed?

cattyrudolf
cattyrudolf / cattyrudolf Sat, 2011-06-18 13:15

ha sertéshússal csinálod, szerintem lehet hogy kelleni fog ennyi olaj, viszont csirkéhez elég kevesebb is! Sok sikert, remélem elnyeri majd a tetszésed! :)

gabka
gabka / gabka Sat, 2011-06-18 12:25

A pácot érdemes 1 dl olajjal készíteni, viszont a sütésnél hústól függően nem feltétlenül kell ragaszkodni az előírt mennyiséghez. Ha sertéshúsból készíted, akkor sütésnél nem árt az 1 dl olaj, viszont ha csirkehúsból, akkor a pácból úgyis felszív annyi olajat, hogy 1-2 evőkanálnyi elég a kisütéshez. Sok sikert: a "kedvenc keresztanyu"

927
sertéscomb 75 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 4 gerezd
újhagyma 5 közepes db
tárkony 2 szál
sűrített paradicsom 5 dkg
csípős fűszerpaprika 2 kk
balzsamecet 0.5 dl
napraforgó olaj 1 dl
habtejszín 2 dl
étkezési keményítő 1 evőkanál
tárkony 1 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl