Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bárány curry Dina konyhájából

Bárány curry Dina konyhájából
Bárány curry Dina konyhájából
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a férjemtől tanultam. Ez a bárány currynek egy egyszerűbb változata. Nagyon népszerűek a currys ételek Indiában és Pakisztánban. Bár hasonlóak a mi pörköltünkhöz, ám fűszeresebbek és többféle elkészítési formájuk van. Van a szószosabb, szaftosabb formája is, de én most a kevésbé szaftosat készítettem el. Vannak, akik kókuszt, joghurtot és egyéb más fűszereket tesznek a currybe, én ebben a receptben nem használtam. Báránynyakból készítettem, de lehet combot vagy más egyéb részét is felhasználni a báránynak. Az alkalmazott fűszereknek köszönhetően szinte nem is érezni a hús faggyús ízét. Éppen emiatt az erős íz miatt én korábban nem szerettem a bárányhúst, de persze a fiatal bárány íze nem olyan erőteljes, mint a felnőtt birkáé. Így elkészítve, mind a birka, mind pedig a fiatal bárány nagyon finom. Mi csopatival fogyasztjuk főként, de rizzsel is nagyon ízletes. A koriandert nagyon megszerettem, a zöldje a megszólalásig hasonlít a petrezselyem zöldjéhez, persze az íze más. Nem mindenki szereti, így el is hagyható a zöldje az ételből, de számomra úgy az igazi, ha van az ételben. A legjobb, ha olyan lábasban készítjük el, amit nem sajnálunk, mert az elkészítés és a kavargatás során a csontos rész felsértheti a lábasunkat.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ne sajnáljuk az időt a hús sütésére, kavargatására, mert így lesz nagyon finom, ahogy a fűszerek belesülnek a húsba.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A közepesre feldarabolt húst beletesszük a lábasba.
  2. A hagymákat kockára vágjuk, ugyanígy a paprikát, paradicsomot.
  3. A fokhagymát feldaraboljuk, de az sem baj, ha egészben kerül az ételbe, úgyis szét fő.
  4. A gyömbért kis lyukú reszelőn megreszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk. Ezután ezeket az összedarabolt hozzávalókat és a fűszereket a húshoz adjuk.
  5. Felöntjük 2 dl vízzel, és fedő alatt közepes lángon, semmiképpen sem kis lángon, főzzük míg a levét el nem főtte. Időnként megkavarjuk.
  6. Amikor a levét elfőtte, hozzátesszük az olajat, és fedő nélkül sütjük, kavargatjuk az ételt egészen addig, míg az olaj el nem válik a hagymától. Ha szükséges, fél dl vizet öntsünk rá, nehogy megégjen az étel, de továbbra is kavargassuk, míg zsírjára sül.
  7. Ezután felöntjük kb. 1 liter forró vízzel, hogy a húst bőven ellepje, és közepes lángon addig főzzük, míg zsírjára nem sül, ez kb. 1 óra. Időnként megkavarjuk.
  8. Amikor zsírjára sült, megnézzük puha-e a hús. Ha még kicsit keménynek érezzük, újra öntsünk rá kevés forró vizet, míg újra zsírjára nem sül. Ha kész, a végén szórjuk meg korianderzölddel. Amennyiben szaftosabban szeretnénk, nem szükséges a végén teljesen zsírjára sütni.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 313
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dina

Mióta szakács: 2017.11.13.
4 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyha: pakisztáni
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres bárányragu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

812
bárányhús 1 kg
zöld kaliforniai paprika 1 db
paradicsom 1 nagy db
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
gyömbér 1 cm
kurkuma 1 teáskanál
koriandermag 1 teáskanál
chilipehely 1 ek
napraforgó olaj 5 ek
víz 1.5 l
koriander 2 szál
0 ízlés szerint