r
Nosalty Logó

Bárány curry Dina konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dina
Bárány curry Dina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 812 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3250 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.2 g

Zsír

  • Összesen
    64.4 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    866.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    685 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 812 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    176.7 g

Zsír

  • Összesen
    257.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3466.2 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    316 mg
  • Foszfor
    1801 mg
  • Nátrium
    784 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    2739.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    1804 micro
  • β-crypt
    153 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    891 micro
Összesen 3250 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A közepesre feldarabolt húst beletesszük a lábasba.
  2. A hagymákat kockára vágjuk, ugyanígy a paprikát, paradicsomot.
  3. A fokhagymát feldaraboljuk, de az sem baj, ha egészben kerül az ételbe, úgyis szét fő.
  4. A gyömbért kis lyukú reszelőn megreszeljük, vagy nagyon apróra vágjuk. Ezután ezeket az összedarabolt hozzávalókat és a fűszereket a húshoz adjuk.
  5. Felöntjük 2 dl vízzel, és fedő alatt közepes lángon, semmiképpen sem kis lángon, főzzük míg a levét el nem főtte. Időnként megkavarjuk.
  6. Amikor a levét elfőtte, hozzátesszük az olajat, és fedő nélkül sütjük, kavargatjuk az ételt egészen addig, míg az olaj el nem válik a hagymától. Ha szükséges, fél dl vizet öntsünk rá, nehogy megégjen az étel, de továbbra is kavargassuk, míg zsírjára sül.
  7. Ezután felöntjük kb. 1 liter forró vízzel, hogy a húst bőven ellepje, és közepes lángon addig főzzük, míg zsírjára nem sül, ez kb. 1 óra. Időnként megkavarjuk.
  8. Amikor zsírjára sült, megnézzük puha-e a hús. Ha még kicsit keménynek érezzük, újra öntsünk rá kevés forró vizet, míg újra zsírjára nem sül. Ha kész, a végén szórjuk meg korianderzölddel. Amennyiben szaftosabban szeretnénk, nem szükséges a végén teljesen zsírjára sütni.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 2136
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 19.

Ajánló

Ne sajnáljuk az időt a hús sütésére, kavargatására, mert így lesz nagyon finom, ahogy a fűszerek belesülnek a húsba.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a férjemtől tanultam. Ez a bárány currynek egy egyszerűbb változata. Nagyon népszerűek a currys ételek Indiában és Pakisztánban. Bár hasonlóak a mi pörköltünkhöz, ám fűszeresebbek és többféle elkészítési formájuk van. Van a szószosabb, szaftosabb formája is, de én most a kevésbé szaftosat készítettem el. Vannak, akik kókuszt, joghurtot és egyéb más fűszereket tesznek a currybe, én ebben a receptben nem használtam. Báránynyakból készítettem, de lehet combot vagy más egyéb részét is felhasználni a báránynak. Az alkalmazott fűszereknek köszönhetően szinte nem is érezni a hús faggyús ízét. Éppen emiatt az erős íz miatt én korábban nem szerettem a bárányhúst, de persze a fiatal bárány íze nem olyan erőteljes, mint a felnőtt birkáé. Így elkészítve, mind a birka, mind pedig a fiatal bárány nagyon finom. Mi csopatival fogyasztjuk főként, de rizzsel is nagyon ízletes. A koriandert nagyon megszerettem, a zöldje a megszólalásig hasonlít a petrezselyem zöldjéhez, persze az íze más. Nem mindenki szereti, így el is hagyható a zöldje az ételből, de számomra úgy az igazi, ha van az ételben. A legjobb, ha olyan lábasban készítjük el, amit nem sajnálunk, mert az elkészítés és a kavargatás során a csontos rész felsértheti a lábasunkat.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek