r
Nosalty Logó

Spaghetti Puttanesca con vino rosso

Hobbychef
Spaghetti Puttanesca con vino rosso
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1021
Kalória
50.3g
Fehérje
135.4g
Szénhidrát
26.8g
Zsír
412.7g
Víz
63.3g
Koleszterin
10.4g
Élelmi rost
13.4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1021 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2043 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4329.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    452 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    2892 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    412.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    1157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    613 micro
Összesen 1021 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8659.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    351 mg
  • Foszfor
    1297 mg
  • Nátrium
    5783 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    270.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    825.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    843 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    2313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1225 micro
Összesen 2043 kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    652.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    776 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat apróra vágjuk, a paprikákat, petrezselymet, bazsalikomot daraboljuk, a paradicsomokat negyedeljük, a füstölt sajtot lereszeljük.
  2. Sós vízben al dente megfőzzük a spagettit.
  3. Egy serpenyőben megdinszteljük a hagymát a darabolt hallal, majd hozzáadjuk a többi összetevőt is, fűszerezzük, öntünk hozzá vörösbort. Kis idő elteltével hozzászedjük a tésztát, összekeverjük, locsolunk rá egy kevés rozmaringos olívaolajat.
  4. Tányérra szedjük az ételt, szórunk rá füstölt sajtot és parmezánt, bazsalikom csokorral díszítjük. Vörösbort kínálunk mellé.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Pasta Puttanesca - a prostik tésztája - ellentétben a Carbonara-val, rövid múltra tekinthet vissza. 1960 körül készült először. A fáma szerint az utcalányok ezt az ételt, melynek fő alkotóelemei az anchovi (kisméretű, sózott hal) és a fokhagyma, kitették az ablakba, s ezzel csalogatták be a férfiakat a bordélyba. Csípősnek és sósnak kell lennie. Siracusa és Nápoly (Napoli/Napole) is verseng az elsőségért. Ma már Itália szerte elterjedt, s kedvelt.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek