r
Nosalty Logó

Lazac szeletek sütőpapírban spagetti ágyon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marcsus
Lazac szeletek sütőpapírban spagetti ágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    725 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4031 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6372.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    443 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    3253 mg
  • Nátrium
    1659 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1607.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1027 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    4350 micro
  • K vitamin:
    526 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    1039 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    3531 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    24187 micro
  • Lut-zea
    3165 micro
Összesen 2742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    980 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a spagettit, de nem teljesen, az elkészülési idő előtt pár perccel leszűrjük, és hideg vízzel lehűtjük, félretesszük. Csak jó minőségű spagettit használjunk, az olcsó a továbbiakban szétmállik.
  2. A paradicsomokat megpucoljuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk (bevagdossuk a tetejét, lobogó vízbe tesszük 30 másodpercre, utána hidegbe, így könnyebb lesz megpucolni).
  3. Egy serpenyőben felteszünk egy evőkanál olajat melegedni, beletesszük az újhagymát és zellert, és két percig dinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a bort. Forraljuk 3 percig. Takarékra vesszük, hozzáadjuk a szószt, uborkát, kapribogyót, megsózzuk, megborsozzuk, megkeverjük, és a spagettire öntjük.
  4. A sütőpapírból levágunk 6 db 30 cm-es darabot. Bekenjük olajjal a közepét, elosztjuk rajtuk a spagettit, villával kör alakúra formázhatjuk. Mindegyikre rakjunk egy szelet lazacfilét, erre megy a kapor, rá a reszelt citrom héja, és végül egy kis darab vaj.
  5. Megfogjuk a papír két végét, és kétszer behajtjuk, a két másik végét pedig aláhajtjuk. Tepsire rakjuk, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ha kész, a sütőpapírt kinyitjuk, és azon tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1636
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsus 69 recept

Friss ízű lazacos tészta, hal és tészta. Számomra az egyik legjobb párosítás. :) 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...