r
Nosalty Logó

Lazac szeletek sütőpapírban spagetti ágyon

Marcsus
Lazac szeletek sütőpapírban spagetti ágyon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

457
Kalória
40.4g
Fehérje
33.8g
Szénhidrát
16.3g
Zsír
268g
Víz
87.4g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    268 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    725 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    588 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4031 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 457 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    242.3 g

Zsír

  • Összesen
    97.6 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6372.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    443 mg
  • Kálcium
    462 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    3253 mg
  • Nátrium
    1659 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    202.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1607.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1027 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    156 mg
  • D vitamin:
    4350 micro
  • K vitamin:
    526 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    806 micro
  • Kolin:
    1039 mg
  • Retinol - A vitamin:
    551 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    3531 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    24187 micro
  • Lut-zea
    3165 micro
Összesen 2742 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    980 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. Megfőzzük a spagettit, de nem teljesen, az elkészülési idő előtt pár perccel leszűrjük, és hideg vízzel lehűtjük, félretesszük. Csak jó minőségű spagettit használjunk, az olcsó a továbbiakban szétmállik.
  2. A paradicsomokat megpucoljuk, kimagozzuk, és apróra vágjuk (bevagdossuk a tetejét, lobogó vízbe tesszük 30 másodpercre, utána hidegbe, így könnyebb lesz megpucolni).
  3. Egy serpenyőben felteszünk egy evőkanál olajat melegedni, beletesszük az újhagymát és zellert, és két percig dinszteljük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a bort. Forraljuk 3 percig. Takarékra vesszük, hozzáadjuk a szószt, uborkát, kapribogyót, megsózzuk, megborsozzuk, megkeverjük, és a spagettire öntjük.
  4. A sütőpapírból levágunk 6 db 30 cm-es darabot. Bekenjük olajjal a közepét, elosztjuk rajtuk a spagettit, villával kör alakúra formázhatjuk. Mindegyikre rakjunk egy szelet lazacfilét, erre megy a kapor, rá a reszelt citrom héja, és végül egy kis darab vaj.
  5. Megfogjuk a papír két végét, és kétszer behajtjuk, a két másik végét pedig aláhajtjuk. Tepsire rakjuk, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük. Ha kész, a sütőpapírt kinyitjuk, és azon tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Friss ízű lazacos tészta, hal és tészta. Számomra az egyik legjobb párosítás. :) 

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek